Geze Yaza Bi’ Dünya

Writer: NYX Magazine

Date: 27/10/2022

PAYLAŞ

“Gezmek insanı alçak gönüllü yapar”

Goncagül Haklar bir tıp insanı ve aynı zamanda uslanmaz bir gezgin.

Geze Yaza Bi’ Dünya’nın sayfaları arasında bizi 4 kıta, 16 ülke ve 48 şehre götürüyor.

Goncagül Haklar, yoğun çalıştığı pandemi döneminde ruhunu sakinleştirmek için bir gezgin olarak tuttuğu notları ve gezilerinde biriktirdiklerini bilimle, resimle, mimariyle, edebiyatla, sinemayla, modayla, müzikle harmanlayarak ve fotoğrafları ile süsleyerek anlatıyor bize.

Bazen merak ettirmek istiyor. Fas’ın eski başkenti Marakeş’i 9000 km ötede ünlü ressam Frida Kahlo’ya ne bağlar? Kutsal kuşun çığlığı nerede duyulur? İskoçya’nın ünlü Roslin Şapeli’nin duvarları neler anlatır? Victor Hugo’nun Paris’e en büyük armağanı nedir? Bazen ise sanat ile gezdiriyor; Kuzey Fransa’yı Monet’nin resimleriyle, Salzburg’u Mozart’ın notalarıyla, Roma’yı Roma Tatili filminin kahramanlarıyla. Sakura zamanı pembe beyaz bir rüyaya dönen Japonya’yı, Vietnam’da Ha Long Körfezi’nin efsanelere beşiklik eden 1960 adasını, Kamboçya’da Angkor Wat’ın gizemli tapınaklarını gezdirerek sizleri de gezme tutkusuna ortak etmek istiyor.

Bu kitaptan aldıkları ilhamla bir gün yola düşeceklerin rahatça gezebilmeleri için rotalar ve özenle seçilmiş yeme-içme önerileri ise bölüm sonlarında karekod uygulamasıyla elinizin altında olacak. İşte gezeceğimiz yerler: Madagaskar, Fas, Küba, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Monako, İtalya, Vatikan, Avusturya, İskoçya, Yunanistan, Japonya, Vietnam, Kamboçya ve İSTANBUL.

“Sen de seyahat et, yeni bir dil öğren, yeni insanlarla tanış, yeni hobiler edin ve yeni bir hayata başla. Seni mutlu eden şeyi aramaktan vazgeçme.

Seni mutlu edecek rotayı bulman dileğiyle…”

Yayınevi: MD Yayınları
Yazar: Goncagül Haklar

Dizi: Gezi
Sayfa sayısı: 288
Fiyat: 295 TL

Bu kitabın satışından elde edilen gelir, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var, Öğretmen Olacak” projesine bağışlanacaktır.

Goncagül Haklar:  İlk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamlayan, tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’nde alan ve halen Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı’nda görev yapan Prof. Dr. Goncagül Haklar yoğun iş temposu dışında gezi yazıları yazmakta, gezi ve tarih seminerleri vermekte, resim yapmakta ve fotoğraf çekmektedir. Prof. Dr. Uğur Haklar ile evli olup, Deniz ve Onur’un annesidir.

PAYLAŞ