Yeni Nesil Mezoterapi : Paris Işıltısı

Writer: NYX Magazine

Date: 30/10/2022

PAYLAŞ

Yaz döneminde estetik operasyon sonrası ödem ve şişkinlik riskini almak istemeyenler, havaların serinlemesiyle birlikte estetik merkezlerine başvurmaya başladı. Bu kış sezonunun en revaçta olacak estetik operasyonları hakkında merak edilenleri anlatan uzmanlar, bu kışın popülerliği en yüksek işleminin yeni nesil mezoterapi uygulaması olan Paris Işıltısı olacağını söyledi.

YENİ NESİL MEZOTERAPİ: PARİS IŞILTISI

Yaz döneminde cilt bakımları sonucu güneşe hassasiyet oluşmaması ve lekelenmenin önüne geçmek adına kış sezonunda yaptırılacak işlemler hakkında bilgi veren Op. Dr. Zeynep Yasavur Hürkal bu kış özellikle paris ışıltılısı ve PRP gibi cilt yenileyici işlemlerin revaçta olacağını söyledi.  Paris ışıltısının uygulaması yeni nesil bir mezoterapi uygulaması olduğunu ifade eden Hürkal, bu işlemin nasıl yapıldığını şöyle anlattı: 

“NCTF-135 ismi verilen 55 molekül yani serbest ha: 12 vitamin + 24 aminoasit + 6 ko-enzim +nükleik asitler + 6 mineral + 6 diğer farklı vitamin içerikli solüsyonun mikro enjeksiyonlarla cildin hemen altına verilmesi esasına dayanır. Paris ışıltısı ciltteki elastikiyet kaybını giderir, ince kırışıklıkları azaltır. İçerdiği yoğun hyalüronik asit ve peptitler sayesinde cildi nemlendirir ve yeniler. Böylece daha parlak ve pürüzsüz bir cilt ortaya çıkar. En sık uyguladığımız bölgeler; yüzdeki ince çizgiler, göz altı ve çevresindeki ince cilt yapısının onarımı, morluk ve kararmanın giderilmesi, boyun, dekolte ve ellerin üstündeki cilt yapısının yenilenmesidir. Bu tedavi 1-14 gün aralıklarla 3-4 seans yapılır. Problemli ciltlerde ilave olarak ayda 1-2 seans yapılmasında fayda var. Bununla birlikte olumlu etkinin devamı için 6 ayda 1, koruyucu seanslar önermekteyiz. Bu işlemleri, yazın aydınlık ve pürüzsüz bir cilde kavuşulmasında kış sezonunda yapılan bir hazırlık işlemi olarak görebiliriz. Güneş ışınlarının etkisi de çok az olduğundan bu işlemler kış mevsiminde herhangi bir lekelenmeye sebebiyet vermezler.”.

PAYLAŞ