Tasarımın Dahi Çocuğu İstanbul’a Geliyor

Writer: NYX Magazine

Date: 05/11/2022

PAYLAŞ

Çağımızın en iyi endüstriyel tasarımcısı olarak gösterilen Karim Rashid, Verde Stone Gallery ev sahipliğinde Uluslararası Seramik Banyo Fuarı Unicera 2022’de söyleşiye konuk oluyor. 7 Kasım’daki söyleşide Karim Rashid imzalı tasarımlar da fuar katılımcılarıyla buluşacak.

4000’den fazla tasarıma imza atan, 300’den fazla ödüle layık görülen, 40’tan fazla ülkede çalışmalar yapan, çağının en yaratıcı, en üretken isimlerinden olan, ‘’tasarımın dahi çocuğu’’ diye anılan, dünyanın önde gelen endüstriyel tasarımcısı Karim Rashid, Uluslararası Seramik Banyo Fuarı Unicera 2022’de Verde Stone Gallery’nin düzenleyeceği söyleşiye konuk oluyor. 

7 Kasım Pazartesi saat 14.00-15.00 arasında gerçekleştirilecek söyleşide Rashid, özgün tasarımlarını, porselen ve kuvars malzemelerin tasarım üzerindeki etkilerini ve günümüz tasarımına bakışını katılımcılarla paylaşacak. 

RASHID İMZALI TASARIMLAR DA SERGİLENECEK

Dünya devi Caesarstone markasıyla birlikte yurt içinde ve yurt dışında niş işlere imza atan Verde Stone Gallery, porselen ve kuvars malzemenin yeni nesil mimari dekorasyona kattığı etkileri yansıtmak için Rashid imzası taşıyan tasarımları da Unicera 2022’de katılımcıların beğenisine sunacak.

‘’TASARIM ELEŞTİREL OLMALIDIR’’

“Tasarım renkten, formdan, maddesel olandan korkmamaktır. Tasarım eleştirel olmalıdır. Tasarım için toplumu, normları, dünü, bugünü, yarını sorgulamalıyız. İyi olanı yıkmak için değil; daha iyiyi yapabilmek için sorgulamayız. Alışıla gelmişliğin dayattığı tasarım, tasarım değildir. Körleşmiş klonlamadır.’’ diyen Rashid’in porselen ve kuvars malzemeden yapılmış mutfak tezgâhı- ada mutfak ve info desk tasarımları fuarda sergilenecek. 

PAYLAŞ