Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul Berna Gençalp’i ağırladı

Writer: NYX Magazine

Date: 07/11/2022

PAYLAŞ

200 metre Boğaz cephesi, asırlık Naile Sultan Korusu ve tarihi Kuruçeşme sokaklarıyla Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul farklı disiplinlerden önemli isimleri ağırlayacağı MO’Talks etkinliklerinin ilkini gerçekleştirdi. MO’Talks, 7.sanat sinema ile başlattığı serinin ilkinde başarılı yönetmen Berna Gençalp’i ağırladı.

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul, sanat, tarih, kültür, sağlıklı yaşam, moda ve edebiyat gibi farklı disiplinlere verdiği desteği sürdürebilir kılma hedefiyle yola çıktığı MO’Talks projesinin ilkini gerçekleştirdi. Kültür ve sanat dünyasını yakından takip etmek isteyenler için kurulan bağımsız sanat platformu SPOT Projects işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliğin ilki 7.sanat sinema ile başladı. 59. Antalya Altın Portakal Ulusal Belgesel Filmler kategorisinde yarışarak “En iyi belgesel” ödülünü alan “Kim Mihri” nin başarılı yönetmeni Berna Gençalp’in konuşmacı olduğu MO’Talks yoğun ilgi gördü.  Gençalp, “Kendine Ait Bir Hayat – Kendine Ait Bir Anlatı” başlığıyla gerçekleştirdiği konuşmasında, performanslarıyla kendi imgesini şekillendiren sinemacı kadınların ilgi çekici hikâyelerini katılımcılarla paylaştı. Berna Gençalp’in odağında kamera önünde ve arkasında, kendi imgelerini kendileri şekillendiren Marlene Dietrich, Alice Guy Blaché ve Lois Weber gibi sinemanın önemli figürleri yer aldı. 

MO’Talks serisi yeni isimleri ağırlayacak

Sanat, tarih, kültür, sağlıklı yaşam, moda ve edebiyat gibi konulara verdiği destekle dikkat çeken Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul, bu hedefle hayata geçirdiği MO’Talks projesiyle farklı disiplinleri ve bu disiplinlerin önemli isimlerini buluşturmaya devam edecek. 

PAYLAŞ