Yeni Yılı Sofistike ve Elegan Bir Şıklıkla Karşılayın

Writer: NYX Magazine

Date: 09/11/2022

PAYLAŞ

Tasarımcı Tuba Benian, yeni koleksiyonunu 2023’ü modanın güçlü duruşunu üzerinde taşımak isteyenler için sunuyor. Yüksek dikiş kalitesi ve doğru kalıpla dikkatleri her zaman üzerine toplayan Tuba Benian tasarımları, elegan, lüks ve ulaşılabilir haute couture alternatifler içeriyor.

2010 yılında kurulan ve toplam 8 koleksiyon çıkaran Tuba Benian, yeni koleksiyonuyla modanın kodlarını baştan yazıyor. Haute couture hazır giyim, gelinlik, abiye ve nişan elbiseleri olmak üzere birçok tasarımı bulunan Tuba Benian, konforuna düşkün, güçlü, parizyen kadınlara hitap eden ve zamansız detaylarıyla öne çıkan koleksiyonuyla 2023’e damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Koleksyona hakim olan detaylar ve Tuba Benian’ın kumaşa kattığı yorum, hem sadeliğin, hem de zıtlığın uyumunu sonuna kadar hissettiriyor.

Çarpıcı, soft, detaycı…

Tuba Benian tasarımlarında taviz verilmeyen konu; kumaşın kalitesi ve dikilen kıyafetin konforlu olması… Yüksek dikiş kalitesi ve doğru kalıp, astarlarda bile en önem verilen unsurlardan biri.  Kumaş seçimi dikilecek olan kıyafetin modeline göre yapılıyor. Tuba Benian, günlük bir kıyafet veya bir davette giyilecek elbiseler için genelde ziberlin, ipek krep, citunzi, ipek şantuk tarzı kumaşları tercih ediyor. Bu senenin trendi olan deve tüyü, horoz tüyü ve otriş detayları ise suni tüy olarak kullanılıyor.  

Özellikle yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezi elbiseler tasarlanırken de yurt dışından gelen orijinal işlemeli kupon kumaşlar, çizimi Tuba Benian tarafından yapılan ve işlemesi de yine özel olarak yaptırılan boncuklu veya sade kasnak işinden kumaşlar kullanılıyor. Tasarımlarda zaman zaman sadece tül ve işlemeli kumaş birlikteliği göze çarpıyor.

Bu sene revaçta olan üstü gepiyer ve korse elbiseler de Tuba Benian’ın özenli işçiliğiyle bambaşka bir görünüme bürünüyor. Üst korse çizimi özel olarak yapılan modelin boncuk işlemesiyle hazırlanan elbisesinin eteğinde ise transparan hayal tül tercih ediliyor. Bazen kat kat tül etek, bazen de sadece transparan hayal tül kullanılan korseli elbiseler şu sıralar çokça rağbet görüyor. Bu modelin renklerinde en çok tercih edilenler ise yeni yıl ruhuna uygun olarak siyah, kırmızı ve pastel tonlar.

PAYLAŞ