Sonsuz Maviliklerde Ev Konforunda Bir Yaşam Mümkün

Writer: NYX Magazine

Date: 09/11/2022

PAYLAŞ

Gözünü maviliklere açmak, her güne başka bir yerde uyanmak, yeni yerler keşfetmek ve özgürlük hissi; kısacası denizde yaşam insanı her zaman, her anlamda cezbetmiştir.  Ancak denizde uzun süreli bir yaşam sürmenin trend olması, tüm dünya için çok yeni diyebiliriz. Peki bir yelkenli tekne gerçekten ev gibi hissettirebilir mi?  Ünlü Alman yelken yarışçısı Michael Schmidt’in kurucusu olduğu YYachts, yelkenciliği basitleştirerek özgürlük hissini konforla buluşturmak üzere yola çıkıyor ve geniş gövde yapısı, kullanışlı dış alanları ve sıcak iç dizaynı ile deniz üstünde ev konforunda bir yaşamı mümkün kılıyor.

Yaşamdan beklentilerimiz her gün değişiyor… Bir zamanlar bir çoğumuz için çok cazip olan şehir hayatı, günümüzde pek çok insanın terk etmek istediği bir alışkanlığa dönüştü.  Özellikle covid-19 salgını sonrası izole bir hayat yaşamaya alışan bireyler, çoktan daha sakin kasabaların ya da şehrin dışında doğa ile iç içe evlerin, çiftliklerin yolunu tuttu bile. Ancak tek tercihi karada bir yaşam olmayanlar da var! 

Dünyada, denizde yaşam oldukça yaygın bir trend. Öyle ki başta New York olmak üzere birçok marinada boş yer bulmak neredeyse artık imkânsız. Çünkü denizde yaşam ile hem doğanın içinde olmak hem de mavinin derinliklerine inmek mümkün. Üstelik her güne farklı bir yerde uyanarak başlamak, yeni yerler keşfetmek ve kendini her daim özgür hissetmek gibi heyecan duyulan pek çok cazip yönü bulunuyor. Şehir hayatını bırakıp sonsuz maviliklerde bir yaşamı seçiyorsanız, artık yüzen bir eve sahipsiniz demektir.   Peki bir yelkenli gerçek bir ev gibi hissettirebilir mi?

Ev sıcaklığında maksimum konfor 

Yelkenciliği basitleştirerek özgürlük hissini konforla buluşturmak üzere yola çıkan Ünlü Alman yelken yarışçısı Michael Schmidt, YYatchs ile deniz üstünde ev konforunda bir yaşamı mümkün kılıyor. Yalnızca lüks bir yatın sağlayabileceği en üst düzeyde rahatlığı sağlayan YYatchs modelleri, geniş gövde yapısı ve iç hacmi ile beraber, bol doğal ışık alan panoramik oturma alanlarıyla kullanıcılarına adeta ev konforu yaşatıyor.  Kullanışlı dış tasarımı ve sıcak iç dizaynı ile bir yelkenliden çok daha fazlasını vaat eden YYatchs, rahat dinlenme ve yemek alanlarıyla da fark yaratıyor. Açık mutfaklı yelkenli modellerinin her alanı, kişiye özel olarak değiştirilebilen modüler bir tasarıma sahip.  Mutfağından yatak odasına tüm yerleşim yeri değiştirilebilen YYatchs modelleri, indüksiyon ocak, fırın, entegre bulaşık makinesi, buzdolabı ve derin dondurucu çekmecesi gibi en iyi cihazlarla donatılmış. Ayrıca iç dizayna ait renk, döşeme ve materyallerde de seçim yapabilme imkânı bulunan yelkenlileri, evinizin dekorasyonunu yapar gibi kendi zevkinize göre oluşturmanız mümkün.

Sadece yelkenciliği değil denizde yaşamı da basitleştiriyor

Denizde yaşamayı seçmenin güzellikleri olduğu kadar elbette zorlukları da var. Ancak bu noktada seçtiğiniz teknenin donanımı ön plana çıkıyor.   Denizde karşılaşacağınız tüm sorunları çözebilecek teknolojiye sahip, her anlamda güvenilir bir tekne ile denizde yaşam çok daha keyifli hale geliyor. Son teknolojiyle donatılmış mükemmel Alman mühendisliğinin ve olağanüstü işçiliğin eseri olan YYachts modelleri, konfordan ödün vermeden, tüm temel denizcilik ihtiyaçlarına cevap veriyor. Otomatik kontrol sistemleri sayesinde kullanım pratikliği yaratan bu lüks yelkenlilerin en büyük avantajlarından biri, geniş bir mürettebata ihtiyaç duyulmadan sadece iki kişiyle bile güvenle denize açılabilmesi. İki adet motora sahip YYachts’lar, manevra ve yanaşma kolaylığı sunarken, 2.2 metreye kadar inebilen teleskopik salmasıyla, sığ bölgelere, kıyıya ve marinalara güvenle yaklaşabiliyor. Enerjisini solar panellerden karşılayan yelkenliler, bu sayede yüzde 50’den fazla jeneratör yakıtından tasarruf sağlıyor. Ayrıca solar paneller sayesinde rahatsız edici jeneratör gürültüsünden uzak, huzurlu bir seyir vaat ediyor. Y7 (21 metre), Y8 (24metre) ve Y9 (27 metre) olarak üç boyutta üretilen YYachts modelleri, Türkiye’de Tetra Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş distribütörlüğünde sipariş alıyor. Tüm dünyada yılda sadece 25 adet üretilen YYachts yelkenlilerinin teslimi, bir yıl içinde gerçekleştiriliyor.

Deniz üstünde bir yaşamı mümkün kılmak istiyorsanız, YYachts’lar bunun için gerekli tüm donanıma sahip.  Tek ihtiyacınız olan biraz cesaret, biraz hayal gücü… 

PAYLAŞ