En Çok Beğeni Alan 10 İnstagram Postu

Writer: Burçin Yaşar Üner

Date: 28/11/2022

PAYLAŞ

Kabul etmeliyiz ki sosyal medya artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. En lüks modaevlerinden semtimizdeki esnaf lokantasına, devlet yöneticilerinden büyükannemize kadar herkes ama herkes sosyal medyada… Bu da bize tanıyalım ya da tanımayalım, merak ettiğimiz herkesin hayatına göz atabilme imkanı sağlıyor. (Elbette gösterildiği kadarına) Ve hoşumuza giden gönderileri “beğenerek” gönderi sahibini bundan haberdar edebiliyoruz.

Peki bu “beğeni” butonu neden var diye hiç düşündünüz mü? Beğenmeler, gönderi sahibine ya da kullanılan platforma ne katıyor olabilir?

Aslında sosyal medya platformlarının temeli bu “beğeni” özelliğine dayanıyor diyebiliriz. Instagram, Youtube, TikTok gibi platformlar bir algoritmaya göre çalışıyor. En çok ne tür içerikleri beğeniyorsanız,
sistem sizin için bir filtreleme yapıp karşınıza en çok o türde gönderileri ya da hesapları çıkarıyor. Örneğin gün içinde en çok DIY videolarını izleyip beğeniyorsanız keşfetinizde birçok yeni DIY hesabı ya da videosu görebilirsiniz.

Diğer yandan bir gönderinin beğeni sayısı arttıkça etkileşim artıyor ve o gönderi daha fazla insanın önüne düşmeye başlıyor.

Buraya kadar her şey yolunda. Peki siz bir içerik paylaştığınızda, aldığınız beğeni sayısı size nasıl hissettiriyor? Yüksek beğeni sayısı doğal olarak özgüvenimizi arttırıyor. İster hayatınızdan bir parça
paylaşmış olun isterseniz sadece okuduğunuz kitabın kapağını, ne kadar fazla beğeni aldıysanız o kadar çok insan tarafından önemsendiğinizi hissedersiniz. Tam tersi olduğunda ise kendinizi kötü hissedebilir, neyi yanlış yaptığınızı sorgulamaya başlayabilirsiniz. Bazen de diğer insanların, sizin paylaşımınızın ne kadar az beğenildiğini görmemesi için sahte beğeni satın alırsınız… Vee keyif almak için vakit geçirdiğiniz sosyal medya da artık keyif veren bir yer olmaktan çıkar.

Neyse ki Facebook ve Instagram’da yaklaşık olarak son 1,5 yıldır bunun da önüne geçmenize imkan sağlayan bir özellik var. Beğeni sayısı gizleme! Eğer diğer insanların sizin postlarınızın beğeni sayılarını görmelerini istemiyorsanız bunu gizleyebiliyor ve sadece siz görebiliyorsunuz. Harika değil mi? Hala beğeni satın almak istiyorsanız orası size kalmış ☺

Son olarak yeni yıla girmemize sayılı günler kalmışken herkese bol beğenili, mutlu, huzurlu, hep güzel haberler alacağımız bir yıl diliyorum ve canım eşimin yeni yaşını şimdiden kutluyorum ❤️

Beğeniden bu kadar söz etmişken, gelin hep birlikte instagramın gelmiş geçmiş en fazla sa yıda beğeni alan gönderilerine bir bakalım.

@world_record_egg
Egg Gang – 55,8M
4 Ocak 2019’da @world_record_egg hesabı, o zamanlar 18,6 milyon ile en çok beğenilen Instagram gönderisi olan Kylie Jenner’ın kızının bir fotoğrafını, geçmek amacıyla bir yumurta fotoğrafı yayınladı.
Ve sadece 10 gün sonra, 14 Ocak 2019’da yumurta gönderisi Instagram’da en çok beğenilen gönderi oldu. Ve bu hesap başka hiç bir post yayınlamadı.



@cristiano
Cristiano Ronaldo – 32,6M
Futbolcu Cristiano Ronaldo ve eşi 28 Ekim 2021’de ellerinde bir ultrason fotoğrafı tuttukları gönderi ile ikiz bebekleri olacağını duyurmuşlardı. Gönderi kısa sürede beğeni yağmuruna tutuldu.

@xxxtentacion
MAKE OUT HILL – 30,1M
Amerikalı rapçi ve şarkıcı Jahseh Dwayne Ricardo Onfroy’u trajik bir şekilde hayatını kaybetmeden önce paylaştığı son postuydu.

@arianagrande
Ariana Grande – 26,3M
Grammy ödülü sahibi Amerikan&İtalyan asıllı şarkıcı ve söz yazarı Ariana Grande, 26 Mayıs 2021’de Dalton Gomez ile evlendi ve mutluluk karelerini paylaşarak en beğenilen gönderiler arasında üst sıralara yerleşti.

@zendaya
Zendaya – 25,5M
Genç yaşına şimdiden birçok ödül sığdıran başarılı oyuncu Zendaya, listeye özel hayatıyla giriyor. 1 Haziran
2022’de erkek arkadaşı Tom Holland’ın doğum gününü kutladığı siyah-beyaz fotoğraf beğenilmeye değer.

@kyliejenner
Kylie – 24,8M
Her yaptıkları olay olan Kardashian ailesi üyelerinden Kylie Jenner, 8 Eylül 2021’de ikinci bebeğine hamile olduğunu duyurduğu bir video paylaştı ve bu haber büyük beğeni topladı.

@tomholland2013
Tom Holland – 24,7M
İngiliz oyuncu Tom Holland, “Spider-Man: No Way Home” filminde Tobey Maguire ve Andrew Garfield ile birlikte Örümcek Adam’ı canlandırdılar ve 3 Örümcek Adam’ın birarada olduğu bu paylaşım takipçileri tarafından oldukça beğenildi.

@kyliejenner
Kylie – 22,9M
Kylie Jenner hayranları, en çok beğenilenler listesinde onu yeniden birinci sıraya taşımaya niyetli görünüyor. Hamilelik haberinden sonra bebeğini dünyaya getirdiğini duyurduğu paylaşımı da milyonlarca beğeni sahibi oldu.

@billieeilish
BILLIE EILISH – 22,6M
Siyah saçlarından radikal bir kararla platin sarısına geçen Amerikalı şarkıcı, yeni görünümünün bu kadar beğenileceğini sizce bekliyor muydu?

@leomessi
Leo Messi – 21,8M
Ve listemizde bir futbolcu daha. Başarılı sporcu Lionel Messi, Paris Saint-Germain takımı ile imza attıktan sonra Paris’ten yaptığı ilk paylaşımı ile beğenileri de topladı.

PAYLAŞ