Messika, Lübnanlı Kadın ve Kız Çocukları İçin Harekete Geçiyor

Writer: NYX Magazine

Date: 27/11/2022

PAYLAŞ

Messika, yeni MESSIKA CARE(S) Koleksiyonu’nu birçok zorluk yaşayan Lübnan’daki yoksullara yardım etme amacıyla satışa sunuyor. Koleksiyondan satın alınan her parça başına Valérie Messika Vakfı aracılığıyla CARE STK adına 100€ bağışlanacak.

Valérie Messika, 2021’de kurduğu vakfı ve yeni dayanışma koleksiyonu MESSIKA CARE(S) lansmanıyla Lübnanlı ve mülteci genç kız ve kadınlara her ay temel hijyen kitleri sağlayarak yardım etmeyi amaçlıyor. Kadının toplumdaki yeri ve bağımsızlığı Valérie’nin düşüncelerinin merkezi, yaratıcılığının da motivasyonu.

“Lübnan son yıllarda Suriye krizinden mali ve ekonomik krize, Beyrut liman patlamasından pandemiye birçok problem yaşadı. Nüfusunun %78’i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Şubat 2021 ile Şubat 2022 arasında enflasyon %229’a ulaştı. Lübnan hükümetinin 1,5 milyondan fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığı tahmin ediliyor ve bu da Lübnan’ı dünyada kişi başına en fazla mültecinin yer aldığı ülke yapıyor. Bu topluluklar arasında kadınlar ve çocuklar en çok etkilenenler oluyor. Bu nedenle Lübnan konusunda acilen farkındalık yaratmak ve yardım etmek gerekiyor!” – Valérie Messika

Koruyucu enerji: Valérie Messika Vakfı

“Bir girişimci ve anne olarak buranın hiçbir zaman tamamen elde edilemeyeceğini biliyorum. Determinizmler hala çok güçlü ve ne yazık ki pek çok yanılgı var. Bir yıl önce bu vakfı kurarak kendimi bu konulara daha fazla adamak ve somut adımlar atmak istedim. Sahada yoksun kadınlara yardım ederek, genç kızların eğitimini özgürleşmenin temel faktörü olduğunu bilerek daha adil bir toplum inşa etmeye yardımcı oluyoruz,” diyor Valérie Messika.

Pozitif ve sevgi dolu bir koleksiyon

Bu aksiyonun olabildiğince başarılı olması için Valérie, ikonik Move motifi ve hareket halindeki elmasın daha geniş bir kitle tarafından tercih edilmesi adına daha küçük bir boyutta tasarlıyor.

Sonuç: İki altın ve pırlanta zincir bileklik ve özellikle genç nesil arasında popüler olan bir altın ve pırlanta kordon tasarım kolye. Bir diğer öne çıkan özellik ise bilekliklerin hem anneler hem de çocukları tarafından takılabilmesi için iki bilek ölçüsüne de uyması, tasarımı paylaşmak için mükemmel bir hediye haline getiriyor. Bağlılık ve aile bağlarının sembolü olan koleksiyondan satın alınan her bir ürün için Valérie Messika Vakfı CARE STK’sına 100€ bağışlıyor.

“Zaten büyük sıkıntı içinde olan kadınlara ve genç kızlara yardım edelim ki hijyen kaygısı, mevcut durumlarını ağırlaştıran bir faktör olmasın!” cümlelerini de ekliyor Valérie Messika.

Messika’nın tercihi: CARE STK

Messika’nın amacı, birkaç bin genç kadının günlük yaşamlarını somut olarak iyileştiren bir misyonun %100’ünü finanse etmek.

Lübnan’da bir şubesi bulunan CARE France apolitik ve laik bir STK olarak öne çıkıyor ve 75 yıldır ön saflarda yoksulluk ve eşitsizlikle mücadele ediyor. 100’den fazla ülkede en hassas durumdakileri, özellikle de ayrımcılığa maruz kalan kadınları destekliyor.

Lübnan’daki yerel ekipleri sayesinde eylem alanına da hakim. Birden fazla uzmanlığı sayesinde ihtiyaçları çok hızlı bir şekilde belirlemeyi ve Valérie Messika Vakfı’nın değerleri ile uyumlu bir eylem programı planlamasını sağlıyor.

PAYLAŞ