Site icon Türkiye'nin Yeni Kadın Moda Dergisi – NYXmag

Melih Cevdet Anday’ın oyunu “Müfettişler” İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da

PAYLAŞ

Melih Cevdet Anday’ın 1972’de yazdığı dört oyunundan biri olan “Müfettişler”, Tiyatro.iN tarafından sahneye taşındı. Aslıhan Gürbüz, Erkan Kolçak Köstendil, Kadir Çermik ve Burak Altay gibi deneyimli oyuncuları buluşturan oyun, İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da seyirciyle buluşacak. Engin Hepileri tarafından sahneye konulan oyunun biletleri Türkiye’nin etkinlik biletleme platformu Biletinial’da satışa çıktı.

Garip akımının yaratıcılarından Melih Cevdet Anday’ın 1972’de yazdığı dört oyunundan biri olan “Müfettişler”, Tiyatro.iN tarafından sahneye taşındı. Melih Cevdet Anday külliyatı içerisinde yeni bir tiyatro metni yazımı ve anla tımı açısından büyük öneme sahip “Müfettişler”, Aslıhan Gürbüz, Erkan Kolçak Köstendil, Kadir Çermik ve Burak Altay gibi deneyimli oyuncuları buluşturuyor. İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da seyirciyle buluşacak oyunun biletleri Türkiye’nin etkinlik biletleme platformu Biletinial’da satışa çıktı.

“Müfettişler” oyunu, 29 Ekim’de Watergarden Performans Merkezi Duru Tiyatro ve 10 Kasım’da Fişekhane Ana Sahne’de İstanbul seyircisiyle buluştuktan sonra sahne yolculuğuna 31 Ekim Eskişehir Vehbi Koç Kültür Merkezi ve 1 Aralık’ta Ankara MEB Şura Salonu’nda devam edecek.

Tiyatro.iN kurucusu Engin Hepileri tarafından sahneye konulan oyunun ışıkları ve dekoru tiyatronun bugüne kadarki tüm ışık ve dekor tasarımlarını yapan Cem Yılmazer’e ait. Müziklerini ise ülkemizin en önemli müzisyenlerinden Kenan Doğulu yapıyor. Çevren Günger’in çizimleri kostümlere can katarken, uyumsuza renk katan hareket tasarımı ise Büşra Firidin’e ait. Oyunun görsel tasarımı ve afişi ise Bülent Şengül’den.

Modern çalışma hayatının ve baskıcı sistemlerin insanlarda yarattığı kutuplaşma, sıkışmışlık ve çözümsüzlük hissine dikkat çeken oyun, daha yaşanası, eşit bir dünyanın mümkün olabileceğini ve insanın özgürce yaşayabileceği bir dünya için eyleme geçmek üzere olduğunu müjdeliyor. Bu eylem, bir sonuç, bir zafer ya da herhangi bir duyguyu temsil etmek zorunda değil. Eylemin kendisi, hayal edileni elbet bir gün doğuracak.

PAYLAŞ
Exit mobile version