Site icon Türkiye'nin Yeni Kadın Moda Dergisi – NYXmag

Sanatseverler Wish More Hotel Şişli’de Bir Araya Geldi

PAYLAŞ

Sanatla konaklamayı birleştiren, her köşesinde birbirinden değerli sanat  eserlerine yer veren
Wish More Hotel Şişli, çağdaş sanatın önde gelen sanatçılarını, sanatseverleri ve galeri sahiplerini buluşturduğu bir davete ev sahipliği yaptı.

Sanat ve kültür şehri İstanbul’un merkezinde yer alan Wish More Hotel Şişli, sanat tutkusunu yansıtan eserlerle misafirlerine sanatla iç içe bir deneyim yaşatıyor. Bu anlayışla yola çıkan Wish More Hotel Şişli sanat dolu bir geceye imza attı. Düzenlenen geceye otelde eserleri yer alan Gülay Semercioğlu, Nilay Özenbay, Şeyda Cesur ile birlikte galeri sahipleri ve seçkin sanatseverler katıldı.

Wish More Hotel Şişli’de düzenlenen gecede sanatçılar ve sanatseverler bir araya geldi. 1953 yılında Mimar Emin Necip Uzman’ın Sadıkoğlu Evi olarak inşa ettiği binada kapılarını açan 5 yıldızlı otel 126 odası ve mimar Ayşe Kaya’nın dokunuşlarıyla hizmet veriyor. Sanata büyük bir tutkuyla destek veren ve önümüzdeki dönemlerde sanat projelerini artırmayı amaçlayan otel, MERKUR Galeri kurucusu Sabiha Kurtulmuş danışmanlığında sanatla iç içe bir yapı olarak misafirlerini ağırlıyor ve sanata önem veren vizyonunu aynı çizgide korumaya devam ediyor. Genç sanatçılara özellikle yer veren otel; bu vizyonla yeni planlanan projelerde daha çok sanat bölümleri oluşturmayı hedefliyor.

Sanata verdikleri değer için teşekkürlerini ileten MERKUR kurucusu Sabiha Kurtulmuş, “Sanatı misafirleriyle paylaşma amacıyla açılan otelin, şehrin içinde tarihi dokusunun korunarak yer alması beni çok etkiledi. Wish More Şişli otelinin odaları da dahil olmak üzere her yerinde sanat var, sanatla iç içe yaşayan bir otel oldu” şeklinde konuştu.

Tanınmış ve genç sanatçılara destek 

Türkiye’den sanatçıların uluslararası alanda tanınması konusunda önemli rol oynayan Pi Artworks kurucusu Yeşim Turanlı ise Gülay Semercioğlu’nun eserlerinin Wish More Hotel Şişli’de olmasından son derece gururlu olduğunu belirterek, “Eserleri İstanbul Modern ve New York Metropolitan Museum gibi önemli kurumların koleksiyonlarında yer alan Gülay Semercioğlu’nun iki çalışması şimdi Wish More Hotel Şişli’de yer alıyor. Lobide yer alan Purple Times ve Red Bows eserleri, vidalara gerilmiş enamel kaplı gümüş tellerden oluşuyor. Bu teller farklı yönlere gerilerek ışığın yüzey üzerinde hakimiyetini sağlarken kinetik bir şekilde ışığın hem kompozisyonunu hem derinliğini değiştiriyorlar” dedi.   

Metropolitan Müzesi’ne giren ilk Türk kadın sanatçı olan Gülay Semercioğlu ise eserlerinde 3 farklı teknik kullandığını belirterek, “Eserlerimde vidaların arasına germe tekniği, tığ ile örme tekniği ve halı-kilim dokuma tekniği kullanıyorum. Oteldeki çalışmalarım vidalar arasında germe tekniği kullanılarak yapıldı. Bir yüzey üzerine monte edilmiş binlerce vidanın üzerinde katman katman kilometrelerce tel kullanıldı. Lobide bulunan çalışmalarım doğada görmeye alışık olduğumuz böcekler, çiçekler, doğal nesnelerdeki kavisli şekillerden ilham aldığım organik serimden alındı” yorumunda bulundu.

Wish More Hotel Şişli’de 5 eseri yer alan heykeltıraş Nilay Özenbay, “Otelde yer alan eserlerin hepsi Bebek serimden oluşuyor. Burada yer alan bebeklerle insanların eğlenceli dünyasını yansıtmaya çalıştım. Bebekler gibi umutlu olmayı ve canlıları koşulsuz sevmeyi yansıttım. Anı yaşamak olarak bilinen Carpe Diem akımını da eserlerime taşımaya çalıştım” dedi. Fiber heykellerin çok titiz bir yapım aşamasından geçtiğini belirten Nilay Özenbay, “Benim için eserlerin pürüzsüz olması ve işçiliği çok önemli. Eser atölyemizden çıktıktan sonra heykellerin döküm ve boyama işçiliği aşamalarını da yakından takip ediyorum” diye ekledi. 

Kendini bir tasarımcı olarak tanımlamayı tercih eden sanatçı Şeyda Cesur ise Wish More Hotel Şişli girişinde yer alan Kelebek eserinin otelin mimari dokusuna uygun şekilde hazırlandığını belirterek, “Otelin lobi alanında yer alması planlanan bu çalışma için bir araya geldiğimizde binanın geçmişi ve mimari dokusunu da değerlendirerek soyut bir tasarım ve yumuşak renkler kullanmaya karar verdik. Yapımı 1,5 ay süren çalışmada 14 farklı renk ve değişik taşlar kullanıldı” dedi.

PAYLAŞ
Exit mobile version