İstanbul’a Teşekkür: Geriye Dönüp Baktığımda

Writer: NYX Magazine

Date: 06/10/2021

PAYLAŞ

Özlem Tuna’nın, yirmi beş yılı geride bıraktığı tasarım yolculuğunda;

  • Yaptıklarını ve yapamadıklarını görmek,
  • Başarı ve başarısızlıklarını fark etmek,
  • Dünya yapıp ettiklerimiz ile değişirken tasarladıkları ve ürettikleri ile içinden geçtiği dönüşümü anlamaya çalışmak ve bunları sakince yazıya dökmek için cesaretini toplamaya başlamasıyla ortaya çıktı.

Kitap aynı zamanda, bir tasarımcının hayatının kırılma noktalarına, tasarım süreçlerindeki karar eşiklerine, sürdürülebilirlik noktasındaki zorlu anlara da tanıklık ediyor.

Kitabın Özlem Tuna’dan sonraki ikinci kahramanı kadim İstanbul şehri denebilir. Onu tasarımlarında her zaman besleyen bu şehre bir teşekkür bir bakıma bu kitap. Önceleri Tarihi Yarımada’da, şimdilerde Mimar Sinan’ın en zarif yapılarından biri olan Kılış Ali Şaşa Camii, Tophane-i Amire, İtalyan Lisesi, Venedik sarayı gibi tarihi yapıların bulunduğu bir başka açık hava müzesinin yanı başında üretimlerine devam ediyor. Kitapta tasarıma dönüşüp son tüketiciye ulaşan ürünler kadar değerli fotoğraf sanatçıları Ahmet Görsev, Erdoğan Altındiş, Serhat Özşen, Serdar Şamlı, Olcay Tuna, ve Sibel Kutlusoy’un İstanbul kareleri hafızanıza kazınacak.

Kitap satış noktaları: Özlem Tuna, Patika Kitabevi Nişantaşı, Four Seasons Bosphorus Gift Shop
Geriye Dönüp Baktığımda / When I L ook Back: 330 TL

PAYLAŞ