Yeni Çıkan Kitaplar

Writer: NYX Magazine

Date: 31/12/2021

PAYLAŞ

Yansımalar

Türk Alman yazar Deniz Ohde’nin 2020 Jürgen Ponto Vakfı Edebiyat Ödülü’ne layık görülen ilk romanı Yansımalar, Türkiye’de Pena Yayınları etiketi ile okuyucularla buluşmaya hazırlanıyor.

Herkesin gördüğü ama hakkında bahsetmekten kaçındığı gölgelere dair anlamlı bir hikâyeden oluşan romanda anlatıcı, anlık geriye dönüşlerle bir endüstri bölgesi kıyısındaki çocukluğunu, lise yıllarını ve varlıklı bir aileden gelen Sophia’yla olan dostluğunu anlatıyor. 

İlk romanı “Streulicht” ile  2020 Jürgen Ponto Vakfı Edebiyat Ödülü’ne layık görülen ve jüri başta olmak üzere okurlardan büyük beğeni toplayan yazar, roman kahramanıyla kendi kökenlerine doğru bir seyahate çıkıyor.

Köklere Yolculuk

Ebru Turhan imzalı Başarıyı Geleceğe Taşımak İçin ‘Köklere Yolculuk’ isimli kitap şirketlerin kendi belleğini müze konseptine taşımasının bir ülkenin tarihi ve kültürel mirası kadar önemli olduğunu vurguluyor.

Türkiye’de şirket müzesi kavramına katkıda bulunmak adına araştırmalar yapan Ebru Turhan, yurt içinde ve yurt dışındaki gözlemlerini bir kitapta topladı. Küresel marka haline gelmek isteyen sanayi kuruluşları için rehber niteliği taşıyacak ‘Köklere Yolculuk’ isimli kitap, raflardaki yerini aldı. Ceres Yayınları’ndan çıkan eser, kısa sürede ‘Çok Satanlar’ listesine girmeyi başardı.

PAYLAŞ