Yeni Çıkan Kitaplar

Writer: NYX Magazine

Date: 10/09/2020

PAYLAŞ

Ruhunu Giydir

Bazımız ruhlarımızdaki boşlukları doldurmadan yıllarca gardroplarımızı doldurduk… Bazımız da diğer uca gittik ve kendimize bakmayı unuttuk. Şimdi ikisini de derleyip toplama zamanı… Zira birini seçmemiz gerekmediği gibi ikisi de birbirini etkiliyor. Biz ruhumuzdan bedenimize, içimizdeki bilinmeyenden, dışımıza gösterdiğimizle bir bütünüz.

Yazarı Başak Bilgen Camgöz olan “Ruhunu Giydir” kitabı, Kişisel Gelişim kategorisinde okuyucularıyla buluştu. Kitap; iş hayatı ve sosyal hayatta, kişisel etkimizi geliştirmeye katkı sağlamak üzere tasarlanmış. Kitapta hem “Ruhunu Giydir Stil”hem de “Ruhunu Giydir İletişim” bölümleri yer alıyor. İçten dışa stilini oturtmak isteyenlere de, stilini sadece gözden geçirip, iletişim becerileri ile desteklemek isteyenlere de hitap ediyor.Kitapta didaktik anlatım kadar, okuyucuya ilham olması için, gerçek hayattan küçük örnekler ve okuyucunun kendi kendine çalışabilmesi için keyifli alıştırmalar da var. Stil bölümünün sıralı olarak okunması ve tüm alıştırmaların yapılması durumunda; “Nasıl görünüyoruz?” dan “Nasıl görünsek daha iyi olur?” yolculuğunu tamamlayabilir, temel stilinizi oluşturabilirsiniz.

Kitap bu konuda çalışmanıza engel olan taraflarınıza da bir iç gözlem fırsatı sunuyor.İletişim bölümünde ise; yazara göre hayatımızın en temel konusu olan “İçimizdeki çocuk”, “Hangi parçamızdan iletişim kuruyoruz?”, “Etkili konuşma” gibi konular yer veriliyor.

“Modern Felsefenin Karanlık Tarihi”

VakıfBank Kültür Yayınları’nın yayımladığı “Modern Felsefenin Karanlık Tarihi” Antik Çağ’dan modern zamanlara uzanan bir felsefe tarihi okuması sunuyor. Türkçe’de ilk kez yayımlanan kitapta ABD’li felsefeci Prof. Dr. Bernard Freydberg, düşünce sistemlerinin karanlıkta kalan oluşum sürecini felsefecilerin görüşleriyle gün ışığına çıkarıyor.

VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) tarafından yayımlanan “Modern Felsefenin Karanlık Tarihi”, ABD’li felsefeci Prof. Dr. Bernard Freydberg’ün Türkçe’de yayımlanan ilk eseri olarak okurla buluşuyor. Kitapta, modern Batı felsefesinin karanlıkta kalan literatürü detaylıca inceleniyor.

Türkçe çevirisi Öznur Karakaş’a ait kitapta Freydberg, Antik Çağ felsefecilerinden modern çağın düşünürlerine kadar uzanırken Sokrates, Kant, Hegel, Spinoza, Platon, Heidegger, Hume, Berkeley, Herakleitos, Locke, Leibniz ve Descartes gibi felsefecilerin görüş ve çalışmaları ayrıntılarıyla aktarılıyor.

Çocuklarda Dürtüsellik / Dikkat Eksikliği Hiperaktivite

İnsanın kendini başarılı hissetmesi ve hayat kalitesinin yüksek olması, birçok faktörün yanı sıra özellikle dikkat işlevlerine ve dürtülerini kontrol edebilmesine bağlıdır. Bir konuya odaklanamadığınızda, ne o konuyu öğrenebilirsiniz ne de sonradan kullanmak üzere öğrendiklerinizi diğer bildiklerinizle harmanlayarak hafızanıza kaydedebilirsiniz. Dikkat eksikliğiniz varsa ve/veya dürtülerinizi frenleyemeden hareket ediyorsanız, akademik hayatın yanı sıra arkadaş ilişkileriniz ve sosyal hayatınız da olumsuz etkilenir, başınıza beklenmedik kazalar gelebilir. Bu kazaların sonucu çevrenizi de olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunun” ve beraberinde gelen “dürtüselliğin” tanılanması ve tedavisi bireysel açıdan önemli olduğu kadar toplum için de önemlidir. Ebeveynler, öğretmenler, arkadaşlar ve aile büyükleri gibi çocuğun ve gencin hayatındaki herkesin tanı ve tedavi sürecinde bilgili ve destekleyici olması çok önemli ve gereklidir. Elinizdeki kitabın bu ihtiyaca hizmet etmesini umuyoruz.

Anadolu’nun 3600 yıl önceki büyüleri “Hititlerde Ritüel ve Büyü”

VakıfBank Kültür Yayınları “Hititlerde Ritüel ve Büyü” isimli kitabı okurla buluşturuyor. Günümüzden 3600 yıl önce yaşayan Hitit medeniyetinde toplumsal inancın, büyü ve ritüellerin değerlendirildiği kitapta, Hititlerin hayatı anlamlandırma yollarının temeline iniliyor.

Eskiçağ tarihi uzmanı Sevgül Çilingir Cesur’un yazdığı kitapta, Hititlerde etkileme, benzetme, özdeşleştirme ve yerine geçme büyüleri sıralanırken, ritüellerin ve büyünün toplumsal hayatın merkezinde konumlandırıldığı belirtiliyor.

PAYLAŞ