Karşılıklı Bir Bağ

Writer: NYX Magazine

Date: 08/12/2022

PAYLAŞ

Maison Valentino, Piazza di Spagna’yı yeniden yeşile kavuşturarak Roma’ya bağlılığını ortaya koyuyor.

Maison Valentino, Roma’daki köklerini hem sembolik hem de fiziksel olarak güçlendirmeyi amaçlayan bir geri verme girişimiyle bu topraklarla olan bağını bir kez daha onurlandırıyor.

Valentino CEO’su Jacopo Venturini, Valentino Kreatif Direktörü Pierpaolo Piccioli, Roma Büyük Etkinlikler, Spor, Turizm ve Modadan Sorumlu Başkent Meclis Üyesi Alessandro Onorato ve Floransa Üniversitesi Arborikültür Profesörü Francesco Ferrini, 25 Kasım’da Piazza di Spagna’ya iki palmiye ağacının dikilmesini kutladılar: Böylelikle, Maison’un duyarlı vizyonuna tam olarak uyan ve geçmişten bu yana palmiye ağaçlarının daima varlık gösterdiği Roma meydanının geleneksel peyzajına saygı gösteren bir etkinlik gerçekleştirilmiş oldu. Meydandaki palmiye ağaçlarından ikisine kırmızı palmiye böceği bulaşmıştı ve bu nedenle değiştirilmeleri gerekiyordu. Prosedür, bu tür ağaçların dikimi için sıcaklığın elverişli olduğu Ekim ortasında gerçekleştirilerek doğanın zaman çizelgesine saygı gösterildi.

İlk olarak geçtiğimiz Temmuz ayında Valentino 2022-23 Sonbahar/Kış Haute Couture The Beginning (Başlangıç) defilesinin bir parçası olarak duyurulan girişim, Maison’un faaliyet gösterdiği topraklara duyduğu bağlılığın ve yerel kurumlarıyla başarılı ve sürekli iş birliğinin somut bir sonucu. Maison Valentino ile kuruluşundan bu yana markanın anlatısının çekirdeği olan, Maison’un bugün meydanın doğal güzelliğini geri kazandırdığı ve aynı zamanda Valentino’nun tarihi genel merkezi Palazzo Mignanelli’ye ev sahipliği yapan canlı ve hayat dolu Roma şehri arasındaki karşılıklı bağın hakiki bir göstergesi.

Valentino için şirket kültürü, hem mükemmeliyet ve detaylara gösterilen özenle hem de küresel ve yerel ölçekte iş birliği yaptığı toplulukların çevresel ve insani mirasının korunması ve geliştirilmesi ile eş anlamlı. Valentino, el üstünde tutmayı ve geliştirmeyi amaçladığı paha biçilemez bir hazine olan Roma’ya, yeşili geri kazandırma taahhüdünde.

Jacopo Venturini – Valentino CEO’su

“Başkent Roma ile bu önemli birlik ve sinerji anını yaşamaktan ve paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Her bir eylemin, en küçüğünün bile, çevreyi ve insanları desteklemek, korumak ve muhafaza etmek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Roma, Valentino ve Maison’un tarihi açısından çok önemli bir role sahip; bizim için Roma’yla ve şehrin sakinleriyle kültürel ve etik diyaloğu canlı tutmaya devam etmek çok önemli. Yeşillendirme, kente bir katkıdır ve duyarlılık yolculuğumuzun bir parçasıdır. DNA’mızla uyumlu ilerleyen bu yolda, farkındalık ve sosyal ve çevresel sorumluluk anlayışımız, toplumsal katkı taahhüdümüzle birleşiyor.”

Alessandro Onorato, Roma Büyük Etkinlikler, Spor, Turizm ve Modadan Sorumlu Başkent Meclis Üyesi:

“Roma ve onun daima kendini aşan ebedi güzelliği için mükemmel bir küresel elçi olan Maison Valentino ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Maison Valentino’nun bugün yapmış olduğu toplumsal katkı faaliyeti, bir sembolden çok daha fazlası: Şehrimize yönelik ilgiyi, özeni ve sevgiyi temsil ediyor. Piazza di Spagna’da düzenlenen ve Roma’ya uluslararası moda dünyasında hak ettiği rolü geri veren muazzam defilenin ardından, Maison’un kararlılığını devam ettirdiğini ortaya koyuyor. Mimari ve sanatsal harikalarıyla Roma, burada doğan ve buradan tüm dünyaya modanın İtalyan değerlerini aktaran Maison Valentino’nun eşsiz ve seçkin dokunuşuna ev sahipliği yapabilecek en doğru adres.”

Francesco Ferrini, Floransa Üniversitesi Arborikültür Profesörü

Şehirlerimiz büyüdükçe ve geliştikçe, kentsel alanların doğa üzerindeki etkisini göz önünde bulundurmak giderek daha önemli hale geliyor. Bir zamanlar çayır ya da orman olan yerler şimdi betonla kaplı: Bu durum Roma gibi bir şehrin ekosistemini ve iklimini nasıl etkiler? Zor oldu ama insanlar eylemlerimizin çevresel etkileri olabileceğinin, dolayısıyla gezegenimizin iklimini değiştirebileceğinin ve hayvanları, bitkileri ve insanları etkileyebileceğinin farkına varmaya başladı. Tüm bunlar, yeşil alanların şehir planlamasında daha belirgin bir şekilde yer alması gerektiğinin anlaşılmasını sağladı ve bu bağlamda da palmiye ağaçlarının Roma peyzajında hak ettikleri yeri aldığına şüphe yok.

PAYLAŞ