Hayallerin Dünyasına Bir Yolculuk

Writer: NYX Magazine

Date: 15/12/2022

PAYLAŞ

Zeynep Erol bu sene 33. sanat yılını ‘Neverland’ ismini taşıyan Peter Pan ve Tinker Bell’in eğlenceli hikayesinden esinlenen masalsı bir sergi ile kutluyor. Heykel ve takı tasarımların yer aldığı bu sergide Zeynep Erol eğlenceli, renkli ve çocuksu temaları buluşturuyor. ‘Neverland’ sergisi ile Zeynep Erol eğlenceyi, özgürlüğü ve hafifliği yansıtıyor.

Zeynep Erol her yıl sonunda yaptığı kişisel sergilerine bir yenisini daha ekliyor. ‘Neverland’ adını taşıyan ve bir hayal dünyasına yolculuk vadeden sergide 3’ü heykel olmak üzere 120 eser bulunuyor. ‘Neverland’ dünyasını bir bilinç durumu olarak tanımlayan Zeynep Erol, özgürlüğün kısıtlanmasına ve ayrıştırılmasına karşı bir duruş sergileyerek, kişileri iç dünyalarını ve hayallerini keşfetmeye davet ediyor. Sergi, herkesi kendi Neverland’lerine/hayal dünyalarına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Sergide yer alan yüzük, kolye, bilezik gibi çoğu eğlenceli takılar altın, gümüş ve değerli taşların yanı sıra Iona Adası’na ait (Perilerin Adası) mermer taşı kullanıldı. Limestone ve serpentine karışımı olan bu taşın koruma ve gücü temsil ettiğine inanılıyor. Koleksiyonda öne çıkan malzemelerin arasında her biri farklı hikayeleriyle dikkati çeken antik porselenler de yer alıyor.

Zeynep Erol, bu sergi ile birleştirici doğanın, kokuların, çiçeklerin, hayvanların, bitkilerin ve sonsuz sevginin birlik bütünlük ve tamlık bilincine ışık tutuyor. Rüya ile gerçeklik arasında saflık ve hafiflikle dolu bir yaşam coşkusunun oluşturduğu bir dünyayı anlatıyor Neverland.

Erol sergisiyle ilgi “Bu koleksiyon insanları neşelendirsin, hafifliği hatırlatsın, doğanın tabiatın mucizelerini tekrar yaşatsın istedim. Çünkü ağır hiçbir şey kaldıramayacak durumdayız her anlamda. Ne kadar eğlenceli ve çocuksu ve hafif, o kadar iyi bir denge buldum kendi içimde. Neverland teması Tinker Bell nedeniyle çıktı ortaya. Tinker Bell’e çok benzetirim kendimi, çünkü çok eğlenceli bir huysuzluğu var, bir peri enerjisinin hafifliği var. O yüzden bu sergide herkesi bu hafifliğe davet etmek istedim. Benimle gelin hepimiz eğlenelim.” diyor.

Neverland sergisi 15 Aralık itibariyle kadar Zeynep Erol Atölye’de ziyaret edilebiliyor.

PAYLAŞ