Yeni Yılda Mutluluk Dolu Lezzetler

Writer: NYX Magazine

Date: 20/12/2022

PAYLAŞ

Yılbaşı sofralarınıza lezzet ve mutluluk katmak sandığınızdan daha kolay! Mutfağa girip Nutella®’nın birbirinden özel yeni yıl tariflerini uygulayabilir, sevdiklerinizle Nutella®’lı lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Mutluluğun tadı Nutella, her gün olduğu gibi yeni yılda da sofraların vazgeçilmez lezzeti oluyor. Birbirinden özel tarifler Nutellalezzeti ile taçlanıyor. Sevdiklerini mutlu etmek, misafirlerini şaşırtmak, sofralarını lezzetle donatmak isteyenlerin kolayca yapabileceği tarifler, yeni yıla mutluluk dolu bir başlangıcın adresi oluyor. Birbirinden lezzetli Nutellalı tariflerin detaylarına https://www.nutella.com/tr/tr/ilham-alin/tarifler adresinden ulaşılabiliyor.

Nutellalı Churros

Malzemeler (8 porsiyon)

250 ml su

125 gr un

Bir tutam tuz

Kızartmak için yağ

Üzerine serpmek için toz şeker

120 gr Nutella

Hazırlanışı

Suyu kaynayana kadar ısıtın. Bir kapta 125 gram unun ve bir tutam tuzun üzerine suyu dökün, bir kaşıkla karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru tercihen 14 mm’lik başlığa sahip bir krema poşetine doldurun. Bir tavada bir miktar yağı yüksek ateşte 180 dereceye ulaşıncaya kadar ısıtın. Krema poşetine koyduğunuz hamuru sıkıp makasla 10-15 cm uzunluğunda şeritler halinde kestikten sonra yaklaşık 2 dakika altın rengini alana kadar kızartın, hamurun diğer tarafı için de aynı işlemi gerçekleştirin. Kevgir yardımıyla Churros’ları hazırladığınız tabağa aktarın ve kalan hamurla aynı işlemi tekrarlayın. Churros’ların üzerine biraz şeker serpip Nutella’ya batırarak hemen yiyin.

Nutellalı Muffin

Malzemeler (4 kişilik)

1 adet yumurta

125 gr un

70 gr şeker

2 çay kaşığı maya

1 adet vanilya çekirdeği

125 ml süt veya 1 su bardağı sade doğal yoğurt

50 gr sıvı yağ

Kişi başı 1 yemek kaşığı Nutella

Hazırlanışı

Yumurtayı şeker, vanilya çekirdeği ile birlikte çırpın, ardından karışıma yağ, süt veya yoğurdu ekleyin. Elenmiş unu ve mayayı karışımı ilave edip karıştırın. Karışımı kek kaplarına eşit şekilde paylaştırın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kekleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ardından bir krema sıkma torbası kullanarak, kekleri Nutella ile süsleyin. 

Nutellalı Kütük Pasta

Malzemeler (6-8 kişilik)

5 adet yumurta

180 gr pudra şekeri

15 gr toz şeker

75 gr eritilmiş tereyağı

300 gr un

8 yumurta akı

180 gr badem unu

İç dolgusu için 400 gr Nutella

Üst kaplaması için 1 yemek kaşığı Nutella

Hazırlanışı

Un, 5 yumurta, badem unu ve şekeri karıştırın. Fırını önceden 230 dereceye ayarlayın. Bir el mikseri yardımıyla yumurta aklarını çırparken, karışım katılaşıncaya kadar krema şekerini yavaş yavaş ekleyin. Ardından bu karışımı hamur karışımına ekleyin. Erimiş tereyağını yavaşça içine ilave edin. Hamuru, fırın kağıdıyla kaplanmış iki fırın tepsisine yerleştirin ve 6 – 8 dakika boyunca pişirin. Fırın tepsilerini çıkarıp keklerin soğuması için 2 dakika bekleyin.Her bir keki ters çevirerek, üzerine un serpilmiş peçete havlu üzerine koyun. Pişirme kağıdını dikkatlice soyarak çıkarıp, kekleri havluya sarıp soğumaya bırakın. Keklerin üstünü  açın ve Nutella’nın yarısını üzerine sürüp kekleri tekrar sarın. Kalan Nutella’yı da ruloların üzerine yayarak sürün ve kenarlarını kesin, arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.

Nutellalı Milföy Yılbaşı Ağacı

Malzemeler (2-4 kişilik)

1 paket / 300 gr milföy hamuru

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı süt

Üzeri için 60 gr Nutella

Hazırlanışı

Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Milföy hamurunu bir kat pişirmekağıdı üzerine açıp yılbaşı ağacı şeklinde kesin. Gövdeyi referans alarak üst tarafa doğru kısa dallar oluşturun, dalları yukarı doğru bükün. Yumurta sarısı ve sütü karıştırarak, fırça yardımıyla ağacın üzerine sürün. Ardından 12 -15 dakika pişirip soğumaya bırakın ve bir sıkma torbası kullanarak Nutellaile süsleyin. Ekstra görünüm katmak isterseniz, ağacın üzerini yaban mersini, nar gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Nutellalı Enfes Kurabiye

Malzemeler (6-8 kişilik)

350 gr un

130 gr badem sütü

120 gr esmer şeker

Bir tutam tuz

3 yumurta sarısı

200 gr soğuk tereyağı

50 gr bitter çikolata rendesi

Kurabiye başına 1/2 yemek kaşığı Nutella

Hazırlanışı

Fırını önceden 190 derecede ısıtın ve mutfak tezgâhını unlayın. Un, badem unu, şeker, tuz, 3 yumurta sarısı ve soğuk tereyağı parçalarını tezgah üzerine veya bir kaseye koyun. Hamuru biraz yoğurup rendelenmiş çikolataları içine ilave edin.İki parmak genişliğinde rulolar hazırlayıp buzdolabında yarım saat bekletin. Ardından dolaptan çıkarıp bir parmak genişliğinde olacak şekilde kesin. Kurabiyeleri fırın kağıdına aralıklı olarak dizin; üzerlerine başparmağınızla bastırın ve fırında 10-12 dakika pişirin. Üzerini Nutellaile süsleyip servis edin.

PAYLAŞ