Art Chamber, 21-28 Aralık tarihlerinde Bomontiada’da

Writer: NYX Magazine

Date: 20/12/2022

PAYLAŞ

Ebru Ceylan’ın küratörlüğünde gerçekleşecek Art Chamber, 21-28 Aralık tarihlerinde Bomontiada’da düzenleniyor. Her sanatçının kendi dünyasını sunacağı sergide, ilgi çekici performanlar da ziyaretçilere farklı dünyaların kapılarını açacak.

Boho Living Art organizasyonuyla Esra Köroğlu tarafından gerçekleştirilecek “Aynı masanın insanları” interaktif sanat performansı ile sohbet kelimelerin ötesine geçerek renkler ve dokunuşlar ile bir sanat eserine dönüşüyor.

Esra Köroğlu:

”Aynı ağacın dalları, aynı ”masanın” insanlarıyız. Tek bir masanın etrafına binlerce insan ve hayat sığdırıp zamanı dolunca o masadan kalkarız. Belki de oturduğumuz yeri sevmez ve yer değiştiririz. Ama yolumuz bir şekilde bu masaya düştüyse, alacaklarımızı almadan, vereceklerimizi vermeden bu masadan kalkmayız.
O masada atarız kahkahalarımızı, gerçekliğimizi o masaya koyarız, tıpkı yemeklerimizi paylaştığımız gibi hikayelerimizi o masada paylaşırız. Bazen tek başına hissetsen de kafanı kaldırıp etrafına baktığında senin gibi kendini arayan gözlerle karşılaşırsın, sandalyeni usulca onun yanına çekerek her zaman yer değiştirebilecek özgürlükte olduğunu hatırlarsın. Bazen yerini bulana dek o masanın etrafında dönersin, ama yine de bilirsin neden geldiğini. Hatırlamak için, başkalarının gözünden kendini.”

EBRU: TÜRKİYE’NİN İLK İNTERAKTİF DİJİTAL SANAT ŞOVU
BADQODE ile dijital dünyanın, müziğin ve sanatın derinliklerine yolculuk

Seyircinin çocuksu duygular ve büyük bir heyecanla ebru tuvalinde bıraktığı izler, Anlar çalışmasının kendisini oluşturan tek duygu oldu. Renklerini, izlerini ve fikirlerini ifade edecek bir fırçaya hepimizin ihtiyacı var ki varlıklarını hissedebilsinler. Renklerimizden, kimliklerimizden bağımsız olarak çocukça ve özgürce yaşadığımız, kendimizi ifade ettiğimiz, dans edip eğlendiğimiz günlere.

PAYLAŞ