Bakmanın Düşünmeye Açılan Bir Pencere Olduğunu Vurgulayan Koleksiyon

Writer: NYX Magazine

Date: 19/03/2023

PAYLAŞ

Miuccia Prada’nın Sonbahar/Kış 2023 Miu Miu koleksiyonu, bakma eyleminin içgüdüsel sürecine, farklı bakış açılarına ve gözlem yoluyla insanın gördüğü bir nesneyi nasıl farklı bir nesneye dönüştürebileceğine odaklanıyor. Koleksiyon, bakmanın düşünmeye açılan bir pencere olduğunu vurguluyor.

İşçilik, algıyı değiştirmek için bir araç haline geliyor: tasarım ve kesim farklılıklarıyla proporsiyonlar değiştiriliyor, şekiller oldukça büyük kullanılıyor, kıyafetlerin vücutla uyumunu sağlamak için kumaşlar kat kat kullanılıyor ve kaynaştırılıyor. Kullanılan teknik ve materyaller, kıyafetlerin görsel olarak nasıl okunduğunu ve nasıl algılandıklarını doğrudan değiştiriyor.

Koleksiyondaki kıyafetlerin hem yapıları hem de vücutta yerleşmesi gereken yerler değiştiriliyor. Birbiriyle uyumlu kazak-hırka setleri, diz boyu etekler, kapüşonlu sweatshirtler gibi alışılmış kıyafetler figürler arasında yer değiştiriyor. Farklı bakış açılarından bakmanın gücü alt ve dış giyimleri de etkiliyor. Şeffaf şifon normalde gizlenen giysilere bir pencere açıyor, külotlu çoraplar açıkça görülüyor ve elbiseler üst üste biniyor. Kat kat kıyafetlerin karmaşıklığını çözmek için daha yakından değerlendirmek, sorgulamak ve merak etmek gerekiyor.

Palais d’lena’da modeller, Miu Miu Sonbahar/Kış koleksiyonunu gözlemlemeye yardımcı olmak için podyumda yürüyor. Defileye Güney Koreli sanatçı Geumhyung Jeong’un enstalasyonu eşlik ediyor. Jeong’un özel olarak tasarladığı ve kendi vücuduyla kıyafetleri arasındaki ilişkiyi incelediği çalışmasının yer aldığı ekranlar ise defile boyunca tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Çeşitli olasılıklar sunulduğunda, düşünmek kaçınılmaz hale geliyor.

Mia Goth’un öncülüğünde başlayan defilenin modelleri arasında Rick Brakus, Ethel Cain, Noen Eubanks, Amelia Grey, Sam Nivola, Mame Bineta Sane, Zaya Wade bulunuyor ve defilenin kapanışını ise Emma Corrin yapıyor.

PAYLAŞ