Eşsiz ve Sonsuz Bir Yolculuk

Writer: NYX Magazine

Date: 22/03/2023

PAYLAŞ

Birce Akalay, düşüncelerine ve duygularına eşlik edecek şekilde tasarladığı takıların ve geçmişte kendisi için topladığı mücevherlerin başka hayatlara da ışık tutması hedefiyle Birce Akalay Design markasında bir araya getiriyor.

İstanbullu oyuncu ve tasarımcı Birce Akalay, tiyatro ve sinemanın yanı sıra kurduğu Birce Akalay Design markası ile hikâye anlatıcılığına farklı bir yoldan devam ediyor. 14 yaşındayken annesinin kendisine hediye ettiği Meryem Ana kolyesini kaybettikten sonra aynısını bulma arayışı, farkında olmadan içinde barındırdığı mücevher tutkusunu tetikledi. Halep’ten İstanbul’a, Mardin’den Paris’e gittiği her şehirde antikacılarda ve çarşılarda Meryem Ana madalyonları toplamaya başladı ve yıllara yayılan bu serüvende küçük koleksiyonunu büyüttü. 

Birce Fine Jewellery’nin koleksiyonları arasında yer alan Vanilla Sky, Harem ve Gold for All’da18 ve 14 ayar altın, pırlanta, değerli ve yarı değerli taşlar kullanılıyor. Özenle tasarlanan her bir parça kendi değerini yansıtmak isteyenler için tamamen el işçiliği ile üretiliyor.

“Kelebekler yaşamım boyunca boyunca her gördüğümde büyülendiğim yaratıklar oldular. Kanatları, renkleri, uçuşları ve zarafetleri… Öyle ki 17 yaşında yaptırdığım ilk dövme bir kelebek oldu.’’

Fine Jewellery serisinde yer alan Vanilla Sky imza koleksiyonu; kelebeklerin kanatlarındaki benzersiz desenlerden, günün ilk ve son saatlerinde gökyüzünde oluşan renklerden ve zamanın sırlarını içinde saklayan taşlardan aldığı esinlenmelerle çağdaş bir formda ortaya çıkıyor. Birce Akalay, çocukluğundan beri kelebeklere duyduğu hayranlığı, tabiattan aldığı ilhamla birleştirerek kendine ait bir hikâye bırakmayı hedefliyor.

“Aile büyüklerimden bana miras kalan ve benim çok değerli bulduğum tasarımlardan seçmelerimi de koleksiyonuma katmak istedim. Çünkü elden ele yıllarca devam edebilen bir mücevherin yolculuğu, hayatı ve yaşanmışlıkları yansıtan bir değer gibi hissettiriyor.’’

Serinin bir diğer parçası olan Harem koleksiyonunda ise hayata ve yaşanmışlıklara duyduğu saygıyı tasarımlarına taşıyan Birce Akalay, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından topladığı objeler ve madalyonlar gibi kendi tasarladığı takıların da başkalarının yaşamlarına eşlik ederken benzersiz ve sonsuz bir yolculuğa çıkmasını istiyor.

Birce Akalay’ın Fine Jewellwery halkasına eklenen son koleksiyon ise Gold for All. Bu koleksiyonda ise daha ulaşılabilir olduğunu düşündüğü ve günlük kullanıma uygun modeller ile oluşturduğu seçkisini bu yıl sevenleri ile buluşturdu.

Birce Akalay’ın “Fine Jewellery” tasarımlarına sadece  www.birceakalaydesign.com adresinden ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ