Estetik International Yenilendi

Writer: NYX Magazine

Date: 09/05/2023

PAYLAŞ

Türkiye’nin estetik alanındaki en yenilikçi ve öncü sağlık markalarından Estetik International, Quasar İstanbul’da bulunan inovatif merkezini yeniledi. Ana giriş kapısı cadde üzerine alınan ve tüm detaylarda sanat ve sürdürülebilirlik bilincinin izlerini yansıtan merkez, yenilenen tasarımıyla hastalarını karşılamaya hazırlanıyor.

Uluslararası sağlık standartlarında hizmet veren ve yüksek hasta deneyimi ilkesiyle hizmet veren Estetik International, artık hastalarını yenilenen imajıyla karşılıyor. Sürdürülebilir yaşam ve estetik kavramının, sürdürülebilir malzeme ve yapı teknolojileri ile birleştirildiği yeni dekorasyonda;merkezin sunduğu kusursuz estetik olgusu, sanat ve çevre sorumluluğu bilinci ile taçlandırılıyor.

 “Doğanın gelişigüzel ama kusursuz estetik olgusundan ilham aldık ” 

Yenilenen dekorasyona yönelik konuşan Estetik International Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Cihantimur,Avrupa yakasının en nezih, merkezi, konforlu ve adına yaraşır şekilde en estetik merkezini yenileyerek sizlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Merkezimizin duygulara dokunan ve huzur veren bir yer olmasını istedik. Mekânın renklerine ve dokusuna karar verirken dinlendirici bir o kadar da enerji veren, dinamik renk tonları kullandık.  Koyu tonlardan kaçınarak, daha sade ve soft tonları tercih ettik. Beyaz elbette ki en çok yer verdiğimiz renk oldu. Temizlik, ferahlık, sağlık ve hijyenin rengi olması yanı sıra istikrar ve devamlılığı temsil etmesi, 25 yılı aşkın sektörde liderliğini koruyan Estetik International imajını da tamamlar nitelikte oldu.” dedi.

Sürdürülebilir yaşam ve estetik kavramını, yine sürdürülebilir malzeme ve yapı teknolojileri ile birleştirdiklerinin altını çizen Cihantimur doğanın gelişigüzel, aynı zamanda kusursuz olan estetik olgusunu; bilgi birikimleri ve yaratıcılıklarıyla çevre vizyonlarına yansıttıklarını söyledi

“Kitaplarımdaki kahramanlardan esinlenerek tasarladım”

Estetik International’ın iç mekan tasarımını anlatan sanatçı ve yazar Eylem Tok “Yola çıktığımda Estetik International, kitaplarımdaki kahramanlarımdan esinlenerek tasarladığım bir mekân olmalı diye düşündüm.  Benim için önemli olan zevkleri ve ruh halleri farklı insanların bir araya geldikleri mekânda kendilerinden bir şeyler bulabilmesi. Bununla birlikte sanatı daha erişilebilir kılma arzumuz doğrultusunda B Art Space’in sınırlarını da durmadan genişletiyoruz. Ülkemizi, sektörümüzü ve markamızı katma değer açısından çok daha ileriye taşıyacak B Art

Space gibi bir oluşumu hayata geçirmek ve sanata dokunuyor olmak gerçekten mutluluk verici” dedi.

Aristoteles’in güzel kavramını tanımlayan nesnel ölçütler olan “oran, simetri, sınırlılık, düzen, yetkinlik” bütünlüğünden yola çıkan B Art Space;  insan, estetik, sanat ve tasarımın sınırlarını tanımlayan yaratıcılığı ve sanatsal iş birliğini besleyen öncü bir girişim. 

B Art Space, kültür alanlarında gündem yaratan, özel sergiler, çeşitli sanat etkinlikleri, sanat söyleşileri, yaratıcı atölyeler düzenleyerek, geniş bir sanat yelpazesinde sanatçılar ile sanatseverleri buluşturuyor.

Azeri sanatçı Khanım Taghıyeva’dan, merkezin yenilenen İstanbul şubesine özel eserler

Estetiğin gerektirdiği sanatsal bakış açısını kitlelere yayma vizyonundan yola çıkan ve bugüne kadar 7 farklı proje ile sanata ev sahipliği yapan B Art Space’te, Khanım Taghıyeva’nın  “Kadın, Nefes ve Şifa” serisinden merkeze özel üretilen eserler sergileniyor. Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi’nden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan sanatçı, disiplinler arası çalışmalarını ve sanat kariyerini İstanbul’da sürdürüyor.

“Kadın, Nefes ve Şifa” serisinin özünde kadının derinleşmesi, bütünlenmesi, dikkatini bedenine davet etmesi, kendi varoluşuyla olan dansı anlatılıyor. Duygusal drama zincirinde kişinin zihninin hikayelerine kapılıp kendi kurbanına dönüşebildiğini belirten Khanım Taghıyeva; “Yaşadığım süreçten yola çıkarak nefesle başladığım deneysel yolculuğu ve bütünlenmeyi anlatıyorum. Yaşamı ve insanı sorgularken içimdeki gerçeği aramaktayım ‘korku’ , ‘sevgi’ ve ‘bütünlenme’ kavramlarını çalışmalarımda kullanırken “var olmak “ üzerine bir yolculuğu inceliyor ve hikayeyi “kadın” üzerinden biçimlendiriyorum.” diyerek eserlerini anlatıyor

Eserleri özel koleksiyonlarda yer alan Khanım Taghıyeva’nın “Kadın, Nefes ve Şifa” sergisi, 31 Mayıs tarihine kadar Estetik International’da, herkese açık olarak gezilebilecek.

PAYLAŞ