Sudan Gelen Sağlık

Writer: NYX Magazine

Date: 10/05/2023

PAYLAŞ

Yüzyıllardır topraklarımızdan çıkan kaplıca zenginliğimiz kaliteli hizmet ve şık ortamlarda SPA deneyimi ile sunuluyor. SPA’nın açılımı “Sanitas Per Aquam”, anlamı “Sudan Gelen Sağlık”… Romalılardan bugüne kadar uygulanan su terapilerine verilen genel isim ise “Termal”. Doğal mineralli suyun sağlığa, güzelliğe ve ruha iyi geldiği yüzyıllardır her medeniyetin benimsediği inanç olmuş ve medeniyetler geliştikçe bilimsel verilerle kanıtlanmış. Suyun sıcak veya soğuk farklı derece ve biçimlerde uygulanması ile hissedilen dinlenme ve ferahlama duygularının edinildiği bütünleyici terapi anlamına gelen SPA modern insanın en yalın şifalanma ve dinlenme yolu.

SPA’nın faydaları…

Sağlık uzmanlarının aktardığı bilgilere göre düzenli SPA ziyaretleri vücutta faydalı değişikliklere sebep oluyor. SPA terapileri kan dolaşımını düzenliyor, toksinlerin vücuttan atılmasını (detoks) hızlandırıyor, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda romatizmal hastalıkların iyileşmesine yardım ederken kasları yumuşatıp gevşetiyor. Zihin yorgunluğu, stres gibi ağır iş temposunun sinir sistemi üzerindeki olumsuz etkilerini yok ediyor. Vücuttaki aşırı elektrik yükünü alıp, rahatlama sağlıyor. Vücudun forma girmesine, derinin ve cilt dokusunun pürüzsüzleşmesine, güzelleşmesine olanak sağlıyor. 

Türkiye’nin gizli kalmış şifalı su zenginliği Mersin’de…

Akdeniz’in doğal kaynakları ve tarihi değerleriyle en zengin şehri Mersin, yüksek mineral değere sahip termal değeri ile de son yıllarda öne çıkmaya başladı. Mersin’in Camili Köyü’nden çıkan “Kükürtlü Su” diye anılan termal su 9 bin yıllık bir tarihe sahip. Roma döneminden kalma bir hamam olan Mozaikli Hamam’da 9 bin yıl önce değerlendirilmeye başlanan şifalı su artık BN Hotel Thermal & Wellness ile gün yüzüne çıkıyor. İçme kürü olarak kullanılan ve sayısız rahatsızlığa şifa olan termal suyu ile Türkiye’de ayrıcalıklı oteller arasında yer alan BN Hotel Thermal & Wellness’ın havuzlarında termal su, 38 ile 41 derece arasında farklı sıcaklık değerlerine sahip.

PAYLAŞ