“Can Dostum” Sosyal Sorumluluk Projesi, Kalıcı Etkiler Yarattı

Writer: NYX Magazine

Date: 17/06/2023

PAYLAŞ

Ankara’da bulunan Gordion Alışveriş ve Yaşam Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen “Can Dostum” sosyal sorumluluk projesi, hayvan haklarına dikkat çekmeyi amaçlayarak Ankara Hayvan Kurtarma Derneği ile Gordion ziyaretçilerini bir araya getirdi. Kâr amacı gütmeksizin organize edilen projede, stant alanlarından elde edilen tüm gelir, Hayvan Kurtarma Derneği’ne bağışlandı. Köpek Koleji sahibi eğitmen Tarkan Özvardar ve Hayvan Kurtarma Derneği Başkanı Zekiye Köklü tarafından gerçekleştirilen söyleşiler, bilgilendirme seminerleri, özel eğitimli köpek ve robot köpek gösterileri gibi etkinliklerle zengin bir program sunuldu. Projede çocuklar için mama kabı boyama atölyeleri gibi etkileşimli aktiviteler yer aldı. Barınaktaki hayvanların fotoğraf ve künyelerinin yer aldığı özel bir “Bağış Panosu” da hazırlandı. Ziyaretçiler, bu panoda belirledikleri köpekler için mama bağışında bulunarak “Can Dostu Sertifikası” almaya hak kazandılar.

PROJEYİ, sosyal medyada duyurmak ve takipçilerle etkileşimi sağlamak için “Sizin de bir can dostunuz olmasın mı?” içerikli paylaşımlar yapıldı. Ayrıca “Cookshop’tan 50kg mama bağışı desteği sağlandı. Halkbank ile iş birliği yaparak, ziyaretçilerin derneğe 30TL mama bağışı yapabileceği özel bir mini ATM noktası da etkinlik süresince sahada yer aldı. Toplanan mama bağışlarını AVM yönetimi gerçekleştirdikleri ziyaretle Hayvan Kurtarma Derneği’ne teslim etti. Gordion, 2019 yılında gerçekleştirdiği “Mama Fest” adlı sosyal sorumluluk projesinde de topladığı 1 ton mamayı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etmişti.

“Can Dostum” Sosyal Sorumluluk Projesi ile ilgili olarak Gordion AVM Pazarlama Müdürü Evrim Öztürk; “Bu proje, kurumsal değerlerimizin temelini oluşturan sosyal sorumluluk, toplumsal katılım ve paylaşma kültürümüzün bir yansıması olarak öne çıkıyor.  Şirketimizin topluma olan duyarlılığını ve hayvan refahı konusundaki taahhüdümüzü ifade ediyor.” diye konuştu.

Gordion AVM Müdürü Yasemin Aysal ise; “Gordion AVM olarak, sahip olduğumuz kaynakları etkili şekilde kullanarak, hayvanseverlerin bir araya gelmesine ve minik dostlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunduk. Bu değerlerle donanmış olarak, gelecekte de benzer sosyal sorumluluk projelerine öncülük etmeyi ve topluma fayda sağlamayı hedefliyoruz. Can Dostum projesinin başarısına katkıda bulunan tüm katılımcılara, sponsorlara ve destekçilere en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Birlikte, patili dostlarımızın hayatında anlamlı bir etki yaratmayı başardık.” dedi.

PAYLAŞ