Dünya Süs Üstüne Kurulu

Writer: Sevil Balaban

Date: 02/08/2023

PAYLAŞ

Oya Hocaoğlu / Juweel’O Markası Kurucusu

Röportaj: Sevil Balaban / [email protected]

Oya Hocaoğlu 24 yıllık evli, iki genç kız annesi. İstanbul gibi metropol bir şehirde iki kızı büyütürken bile akşamları elinin boş durmasını sevmeyen karakteri vardı. Gece yarısı her yer sessizleştiğinde onun elindeki örgüden duyulan şiş sesleri yaratıcılığına yol gösterirdi. Zaman içinde kumaşlar, renkler, desenler, dikiş eşlik etti, yeteneğine yetenek ekledi.

Pandemi sürecinde eşinin de desteği ve motive etmesiyle üretme isteğini hayata geçirdi. Juweel’O markasını yarattı.

Oya Hocaoğlu ile başarı basamaklarını tırmanmaya başlayan markasını ve kariyer hikayesini konuştuk.

Öncelikle sizi biraz tanımak isteriz. Bize biraz kendinizi anlatır mısınız?

Bursalıyım, 24 yıllık evli iki kız annesiyim. El sanatları okulu mezunuyum. Kısa dönem reklam ve havacılık sektöründe çalışma deneyimim oldu. İstanbul’da yaşıyorum. 2019 yılında da kurduğum Juweel’O markası ile kadınların dünyasına giriş yaptım.

Sizi girişimci olmaya iten sebepler neydi? Nasıl karar verdiniz?

Yaratıcı ve üretken olmayı seven bir aileden geliyorum. Nesilden nesile el emeğiyle dikilen kıyafetler örülen kazaklar, dikiş makinesi ve çıkrık sesleri içerisinde büyüyen aile kadınlarının fiyonklar, kelebekler, uğur böcekleri ile kıyafetleri süslemelerine ve en son nazarlığın iliştirildiğine şahitlik ederek büyüdüm.  Ben de kendi yolumu deneyimlemek istedim.

Markanızı oluşturma süreciniz nasıl ilerledi? Çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?

Pandemi süreci herkes gibi benim de satın alma şeklimi ve tercihlerimi değiştirdi. Bu konuda daha cesaretli davranmamı sağladı. İlk olarak benim de kullanmaktan keyif aldığım tokalar ve taçlar yaparak bu işe başladım ve çevremden çok olumlu güzel eleştiriler aldım. Daha sonra ceket ve elbise tasarımlarıyla Juweel’O markasını genişletmek istedim.

Marka isminizin çok özel bir hikayesi var. Bizimle paylaşır mısınız?

Anneannemin 70’li yıllardaki butik açma hayalini o dönemin şartlarından gerçekleştirememesi ile Juweel’O’nun hikayesi de başlamış oldu. 94 yaşındaki anneannemin dilinden hiç düşürmediği “Dünya süs üstüne kurulu” ilkesini kendime yol edindim.  Juweel’O ismini mücevher, ışıltı ve Oya’dan alıyor.

Aile içinde dengeyi nasıl sağlıyorsunuz? Başarınızın sırrı nedir?

Günümüzde dengeleri sağlamak hele gençlerle zor. En doğru yolun klasik değişmez yöntemler olduğunu düşünüyorum. Eşim bana tahakkümperver bir yapım olduğu söyler.

Koleksiyonlarınız için nelerden ilham alıyorsunuz?

Kadınlara elbise, etek, bluzu çok yakıştırıyorum. Dönem filmleri izlemeyi çok seviyorum ve tasarımlarımda geçmiş dönemlerde yaşayan kadınların tarzlarından ilham alıyorum.

Size göre bir kadının gardırobunda mutlaka olması gereken kilit parçalar neler olmalı?

Beyaz gömlek, siyah etek, blazer, ceket, midi boy elbise her daim bir kadının gardırobunda olması gereken zamansız parçalardan…

Kişiye özel tasarımlar da yapıyor musunuz?

Şu anda tamamen el işçiliğinde limitli adetlerde üretimler yapıyoruz. Birebir kişiye özel tasarımlar yapmıyoruz ama yapabiliriz neden olmasın?

En çok beğendiğiniz tasarımcılar kimlerdir?

Carolina Herrera, Zimmermann, Christian Dior, Gül Hürgel.

Gelecek sezonda koleksiyonlarınızda neler göreceğiz, hangi renkler var?

Juweel’O kadınının modayı takip eden değil, kendi modasını kendi yaratan, duruşu ve tarzıyla kendini ifade eden ve kaliteli seçimler yapan bir stili var. Kumaş kalitesi tasarımlarımızda kullandığımız en önemli detay. Yaz koleksiyonumuzda uçuşan etekler, günün her saati rahatlıkla kullanılabilen volanlı gömlekler zarafeti şıklıkla buluşturuyor. Renkleri ve kumaşlarıyla göz kamaştıran elbiseler ise süslü bir dünyanın kapılarını aralıyor. Kemerli gömlek elbiseler ile konformist stillere renkli seçenekler sunuyoruz. Yaka detaylı saten elbiseler, pötikare kumaşlı mini etek ve straplez elbiseler de yazın ruhuna yakışıyor.

Gelecek sezon da Juweel’O kadını şıklığıyla yine göz kamaştıracak. Düğme ve yaka detaylı ceketler mevsimin gözdelerinden olacak. Kollarda ve eteklerde volan detayları vazgeçilmezlerimden… Yeni sezonda da bu detayları göreceğiz. Juweel’O’nun süs üstüne kurulu dünyasında; cam ithal parlak taşlar, renkli inciler, kristal boncuklar, yüzde yüz saten, saf ipek ve organize kumaşlar, grogren, saten ve ipek kurdeleler yeniş sezonda da yer alacak. Günden geceye uzanan elbiseler, gömlek ve etekler ile yeni sezonu karşılayacağız. 

Ürünleriniz hangi mecralarda, nerelerde satışa sunuluyor?

Koleksiyonumuz kendi internet sitemiz www.juweelo.com.tr de satışa sunuluyor. Aynı zamanda Arnavutköy’de Poınt De Vue mağazasında müşterilerimizle buluşuyoruz. Önümüzdeki günlerde Bodrum ve Çeşme’de de satışta olacağız.

PAYLAŞ