Sofralarınıza Renk ve Lezzet Katacak Blueberry Reçeli Tarifi

Writer: NYX Magazine

Date: 05/08/2023

PAYLAŞ

Land of Berry  kahvaltılarda ve tatlıların üzerinde farklı bir renk ve lezzet arayanlar için hazırlaması çok pratik blueberry reçeli tarifini paylaştı. Etli yapısı, tatlı-ekşi tadı ve mavi-mor arası rengi ile farklı bir lezzet sunan blueberry reçeli ile hazırlayacağınız kahvaltılık tarifler ve tatlılar vazgeçilmeziniz olacak.

Antioksidan bakımından güçlü olmasının yanı sıra eşsiz bir vitamin ve lif kaynağı olan blueberry meyvesi, sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerin vazgeçilmezleri arasında yer alırken; pratik bir şekilde hazırlanabilen blueberry reçeli de kahvaltılarda farklı bir alternatif sunuyor. Hem ekmeğin üzerine sürülerek keyifle tüketilen hem de pankeklerin üzerine süs olarak eklenebilen reçel ayrıca pasta ve cheesecake tariflerine de ayrı bir lezzet katıyor.  Land of Berry de farklı lezzetler arayanlara pratik bir tarifle blueberry meyvesinden hazırlayabilecekleri reçelin tarifini sunuyor.

Şekeri dengelemekten kalp sağlığına, cildi yenilemekten kılcal damar çatlamalarını önlemeye kadar sayısız faydaları olan blueberry meyvesinden elde edilen reçelle hazırlanan tatlılar çay ve kahve saatlerini mükemmelleştiriyor. İşte Land of Berry’nin sizlere özel hazırladığı reçel tarifi:


Blueberry Reçeli Tarifi;

Malzemeler:

  • 4 su bardağı blueberry
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Land of Berry’nin taze blueberry meyvelerini bir kaba alıp öncelikle soğuk su ile iyice yıkıyoruz. (Blueberrylerin ezilmesini önlemek için bol su ile yıkayabilirsiniz) Ardından blueberry meyvelerimizi ve şekeri bir tencereye alıp orta ateşte kaynayana kadar karıştırıp ardından limon suyunu ekliyoruz. Ocağın altını kısıp 40 dakika daha kaynattıktan sonra soğumak üzere tenceremizi ocaktan alıyoruz. Hafif soğuduktan sonra cam kavanozlara dolduruyoruz. Afiyet olsun.

http://landofberry.com.tr/

PAYLAŞ