Hülya Sedetmen’in İkinci Kişisel Sergisi 14 Ağustos’ta Kapılarını Açıyor

Writer: NYX Magazine

Date: 11/08/2023

PAYLAŞ

Sanatçı Hülya Sedetmen’in üç yıl boyunca ürettiği çağdaş sanat eserlerinden oluşan ‘Geçmişin Geleceği’ adlı resim sergisi 14 Ağustos’ta açılıyor. Farklı boyutlarda tuval üzerine akrilik çalışmalarla oluşturulan 15 eser, 20 Ağustos akşamına kadar Büyükada Anadolu Kulubü’nde sergilenecek.

Sanatçı Hülya Sedetmen’in ikinci kişisel resim sergisi sanatseverlerle buluşuyor. İlk solo sergisini geçtiğimiz yıl açan sanatçının ‘Geçmişin Geleceği’ adlı ikinci kişisel sergisi, Büyükada Anadolu Kulübü’nde 14-20 Ağustos tarihleri arasında gezilebilecek. Sanatçının üç yıl boyunca ürettiği çağdaş sanat eserlerinden oluşan koleksiyonda, farklı boyutlardaki tuvallerin üzerine akrilik çalışmalarla oluşturulan 15 eser yer alıyor.

Adını, sanatçının serigrafi baskı tekniği ile hazırladığı kendi soyağacından alan sergi, somuttan soyuta geçmiş hayatlardan geleceğe giden yolun yansıması olarak hayat buluyor. İkinci kişisel sergisi ‘Geçmişin Geleceği’ ile ilgili açıklama yapan sanatçı Hülya Sedetmen “Geleceği yaşadığımız her gün, aslında geçmişteki deneyim hazinemizin ne kadar değerli olduğunu duygusal ve görsel olarak yaşatır, bu koleksiyonda geçmişi, görsel olarak kullanıp geleceğe ışık tutarken, bilinen geçmişi bilinmez geleceğe anı olarak bırakmak istedim.

Çizgiler ve renkler katman zaman sınırı tanımaksızın bilinmez geleceğe giden yolda rehberlik eder. Her insan yaşanmışlıklarını çizgi renk ve kelimelere dökerek yaşanacakların yolunu aydınlatmalıdır. Gelecek geçmişi, daha iyi yaşayabilmek için geçmiş geleceği yapı taşları olarak kullanabiliriz” diye konuştu.

PAYLAŞ