Kurumsal İyilik, Sağlık Artık Kişiye Özel

Writer: NYX Magazine

Date: 05/09/2023

PAYLAŞ

Türkiye’nin ilk “kişiye özel sağlık yönetimi”ni hayata geçiren LifeClub, şimdi de kurumlara yönelik geliştirdiği ‘iyilik-sağlık’ programlarıyla, şirket çalışanlarına bütünsel sağlık danışmanlığı sunuyor.

Şirketler, son yıllarda çalışanlarının yaşam kalitesini yükseltip verimliliğini artırmak için kurumsal wellness programlarına yöneliyor. Bu programlar çalışanların genel iyilik haline katkı sağlarken, performanslarının artmasını ve daha verimli çalışmalarını sağlıyor. Yapılan birçok araştırma, wellness programlarının şirket bünyesindeki yeteneklerin korunması açısından da büyük önem taşıdığını söylüyor.

Önleyici tıp yaklaşımıyla kişiye özel bütünsel sağlık yönetimi hizmeti sunan LifeClub, şirketlerin kurumsal wellbeing ihtiyaçlarına etkili çözümler sunuyor. LifeClub Yönetimi, kurumsal iyilik, sağlık çalışmalarını bir adım öteye taşıyarak her bir çalışan için kişiselleştirilmiş iyilik sağlık programları geliştiriyor.

LifeClub Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Elif Elkin, kurumların ve kurum çalışanlarının ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan bu programlara dair merak edilenleri şöyle anlattı:

“Şirketlerin kurumsal “wellbeing” ya da popüler deyişle Kurumsal “esenlik” ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler sunuyoruz. Biz buna Kurumsal “iyilik, sağlık” diyoruz.

Hem kurumların hem de kurum çalışanlarının iyilik, sağlık ihtiyaçlarının her biri özel, her biri kişiselleştirilmiş olmalıdır. LifeClub olarak kurumsal iyilik, sağlık üyeliklerimiz bu açıdan diğer kurumsal wellness çalışmalarından ayrılıyor. Esnek altyapımız sayesinde bireyin ve şirketlerin ihtiyacına göre üyeliklerimizi şekillendirebiliyoruz. Bu da hem memnuniyet hem operasyonel verimlilik hem de finansal açıdan önemli bir fayda sağlıyor.”

Yan Hak Kapsamında LifeClub Sağlık Üyeliği

Genellikle iki iş modeli ile ilerlediklerinin altını çizen Elif Elkin, “Birinci modelde kurum, çalışan destek programı kapsamında, daha iyi, daha sağlıklı bir yaşam için tüm çalışanlarına LifeClub Kurumsal Üyelik sunuyor. İkinci modelde ise kurum, çalışanına yan hak kapsamında LifeClub Sağlık Üyeliği hediye edebiliyor.

Kurumlar, LifeClub ile çalışanlarına kişiye özel iyilik, sağlık programları hediye edebiliyor. Böylece çalışanlar, kişiye özel bilgiler ve ihtiyaçlar doğrultusunda şekillenen diyet ve hareket programlarını oluşturabilme imkanı buluyorlar.

Ayrıca kurumlar yan hak kapsamında çalışanlarına LifeClub sağlık üyeliği alıyor. Esnek altyapımız sayesinde bireyin ya da şirketlerin ihtiyacına göre üyeliklerimizi şekillendirebiliyoruz.  Bu da hem memnuniyet hem operasyonel verimlilik hem de finansal açıdan önemli bir fayda sağlıyor. Şirket geneline sunulan birebir online diyetisyen hizmeti, uzman klinik psikologlarımız ile sunduğumuz psikoterapi seansları, alanında uzman kişiler ile şirket çalışanlarını buluşturduğumuz webinarlar ve diğer tüm faaliyetlerimiz bu bakış açısına sahip şirketlere büyük operasyonel kolaylık ve elbette maliyet avantajı sağlıyor” dedi.

Şirketlere Bütünsel İyilik, Sağlık

Elkin, kurumların çalışanlarına, bütünsel sağlık yönetimi üyeliği ya da tüm şirket geneline “çalışan destek programı” kapsamında üyelikler aldıklarını belirtti ve ekledi: “Sağlıklı yaşamın en önemli bileşenleri olan beden sağlığı, fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme, zihin sağlığını bir arada sunan bir sistem geliştirdik. Böylece, kurum çalışanlarına online diyetisyen hizmeti sunuyor, çalışanlar kendileri ve veya aileleri için bir diyetisyen ile online görüşmeler ile ideal kilosuna sağlıklı beslenerek kavuşuyor, her gün LifeClub ekibinin online takibi ile çalışanları takip edebiliyor.

Yine kurum, çalışanlarına uzman psikologlarla online görüşme fırsatı sunarak sadece çalışanı için değil onun ailesine de dokunma imkanı bulabiliyor. Acıbadem Sağlık Grubu güvencesi ile profesyonel kadroların onun yanında olduğunu bilmek çalışanı gerçek anlamda mutlu ediyor.  Şirketim bana değer veriyor algısı bu sayede daha da güçleniyor.

Kısacası kurumlar çalışanlarına; “Sizin daha sağlıklı bir yaşam sürebilmeniz, hastalıkları gerçekleşmeden önleyebilmeniz için; tüm çalışanlarımızı LifeClub üyesi yapıyoruz. Böylelikle, bu yolculuğunuzda size rehberlik eden bir hekim olacak, kendi kendinize uygulama üzerinden sağlıklı beslenerek ideal kilonuza kavuşacak, nerede olursanız olun hareket programları ile zinde kalabileceksiniz. Sağlıklı yaşam ile ilgili yüzlerce içeriği okuyup, izleyip, podcastleri dinleyerek merak ettiğiniz bilgileri güvenilir bir kaynaktan alabileceksiniz. Elbette sağlık sadece beden değil, zihin sağlığını da içeren bir bütün. LifeClub üyeliği ile uygulama üzerinden nefes egzersizleri, meditasyon gibi yöntemler ile zihin sağlığınızı da güçlendirebileceksiniz. Daha fazla desteğe ihtiyaç duyarsanız, online diyetisyen ya da psikolog görüşmeleri yapabileceksiniz. Sağlıklı yaşam ile ilgili farklı ürün hizmet ihtiyacınız olduğunda, onları da platformdan kurumumuza özel indirimler ile alıp, alırken de kazanacaksınız.” diyorlar.

PAYLAŞ