Manolo Blahnik 2023 Sonbahar Koleksiyonu

Writer: NYX Magazine

Date: 09/09/2023

PAYLAŞ

Manolo Blahnik‘in rakipsiz yaratıcılığının ve kusursuz el işçiliğinin kanıtı niteliğindeki 2023 Sonbahar Koleksiyonu, Beymen’lerde ve Beymen.com adresinde yerini aldı. Eski Hollywood’dan modern şehir manzaralarına ve barok sanatına kadar pek çok ilham kaynağının karakteristik bir karışımını yansıtan koleksiyon, klasik ile çağdaş arasında mükemmel bir denge kuruyor.

Sanattan ve zanaatkarlıktan sonsuz ilham alan Blahnik, bu sezon süsleme detaylarında 17. yüzyıl barok motiflerini referans aldı. Çiçek desenli ferforjeler, romantik heykeller ve teatral tablolar, yaldızlı nakışlara, lazer kesim kıvrımlara ve ince ince işlenmiş zarif dantellere dönüştü. Blahnik aynı zamanda patchwork sanatına da başvurarak, bu geleneksel tekniği pembenin iki farklı tonunda ve pastel tonlarda flanel kumaşlara uyarladı.  

Blahnik, 2023 Sonbahar Koleksiyonu’nda görsel kültürün iki ikonuna selam gönderiyor. Marlene Dietrich’in cazibe ve cinsiyetsizlik arasında zahmetsizce kurduğu denge; couture’den ilham alan büzgü detaylarında, yüksek kontrastlı pencere desenlerinde, üç renkli topuklu ayakkabılarda ve göz alıcı kristal süslemelerde yankısını buluyor.

Bu sezonun mimari oran ve yapı anlayışı zarif şehir silüetlerinden ilham alıyor. Blahnik, modernite ve form adına kesimli hatlar ya da ters dikiş detayları kullanarak zamansız nötr tonlardan oluşan bir palette sade ama çarpıcı stiller yaratıyor. Öte yandan, Blahnik‘in doğa sevgisi, yoğun yeşiller ve gece mavisi tonlarındaki kaktüsü anımsatan tırtıklı kenarlarda kendini gösteriyor. 

Blahnik‘in koleksiyonlarında canlı renkler her zaman başrolde. Klasiklere yeni bir soluk getiren 2023 Sonbahar Koleksiyonu’nda; parlak maviler, sarılar, yeşiller, kırmızılar ve morlardan oluşan neşeli bir çeşitlilik sunuluyor. Sandaletlerden slingback’lere ve loafer’lara kadar minimal ama unutulmaz stillerin göz alıcı süet ve deri seçeneklerle yer aldığı koleksiyonda, saten Hangisi ayakkabı, kontrast oluşturan değerli taş tonlarındaki tokalarla yeniden tasarlandı.

Patchwork, plise ve nakış gibi tekniklerle kusursuz el işçiliğinin ön plana çıktığı Manolo Blahnik‘in karakteristik zarafeti ve yenilikçiliğini, zamana meydan okuyan tavrını yansıtan Manolo Blahnik 2023 Sonbahar Koleksiyonu’nu Beymen’lerde ve Beymen.com adresinde keşfedebilirsiniz.

PAYLAŞ