Güzelliğin Mantığı

Writer: NYX Magazine

Date: 05/10/2023

PAYLAŞ

Güzelliğin anları, tarihin dokunuşları, hayattan parçalar. Miuccia Prada’nın Miu Miu İlkbahar/Yaz 2024 koleksiyonu, günümüz güzelliğinin mantığını yeniden keşfediyor.

Sürekli değişen bir dünyada güzellik çağımızın karmaşasını yansıtmalı: bu koleksiyon, yansıtıcı bir tanım, modern zamanlar için reaktif bir güzellik adresi arayışına giriyor. Geçmiş stillere yapılan göndermeler tarihin önemini ve anlamını vurguluyor, geçmiş değerli anılarıyla yeniden değerlendiriliyor. Katı paradigmalar yerine, radikal bir genişleme, zengin bir çoğulluk var oluyor. Tekil güzellik değil tüm güzellikler, benzersiz karakterleri kucaklamak ve yaşam sevinci koleksiyonu temsil ediyor.

Hem moda aracılığıyla hem de kadroyla bireye bir önem atfediliyor. Tarihe bir gönderme yapmak aynı zamanda hem öğrenmek için bir araç oluyor hem de anlamları keşfetmenin ve insanlıkla derin bir ilişki kurmanın yolunu oluşturuyor. Yaşamın izleri kıyafetlere de yansıyor.

Tipik giyim fikirleri önem taşıyor. Mayo, spor giyim, abiyeler, erkek mayo slipleri, antika iç çamaşırı, New Balance 530, Church’s Shanghai, işlemeler ve sırmalarla işlenmiş zarif elbiseler koleksiyonda ön plana çıkıyor.

Belirli bir amaç, işlev veya etkinlik için tasarlanmış giysiler koleksiyonda beklenmedik kombinasyonlarla yeniden karıştırılıyor. Bir mayo ile kokteyl elbisesi veya bir jüponla blazer gibi. Bu giysilerin bir araya getirilmesi, farklı yaşamları, çağdaş kimliğin çokluğunu ve bugünün sonsuz olasılıklarının olumluluğunu yansıtan modern bir tarzı ortaya çıkarıyor.

Miu Miu ile çağdaş sanatçılar arasındaki müdahaleler asla modanın süslemesi olarak tasarlanmıyor: bağımsız ve özgür, her biri şimdiki zaman hakkında konuşan uyumlu bir entelektüel bakış açısı ortaya koyuyor. Bu sezon, Katarlı-Amerikalı sanatçı Sophia Al-Maria, Miu Miu şovunu OMA ile iş birliği yaparak Palais d’Iéna’da teknolojik ve hayali bir tarihi kalıntılar manzarasına yerleştiriyor.

Al-Maria’nın özel olarak yarattığı eser “Gravity & Grace”, gerçeklik ve fanteziyi karşılaştırıyor. Bu, Al-Maria’nın sanatının temel temalarından biri. Eser aynı zamanda hikayeciliğin önemini de vurguluyor. Hikayecilik, geçmişi aktarmak, şimdiyi paylaşmak ve geleceği hayal etmek için kullanılıyor.

Miu Miu İlkbahar/Yaz 2024 defilesinde yürüyenler arasında Eddy Aldridge, May Andersen, Mame Bineta Sane, Petra Collins, Rosemary Ferguson, Amelia Gray Hamlin, Gigi Hadid, Troye Sivan, Liu Wen, Karolin Wolter ve şovu kapatan Cailee Spaeny yer aldı.

PAYLAŞ