Etro Radikal 2023-24 Sonbahar/ Kış Kadın Koleksiyonu

Writer: NYX Magazine

Date: 07/10/2023

PAYLAŞ

İlerlemek ve aynı zamanda kendi kimliğini şekillendirmek için köklerle yüzleşmenin ertelenemeyeceği bir an gelir. Marco De Vincenzo için de işte o an geldi. Kreatif Direktör Marco De Vincenzo, Etro 2023-24 Sonbahar/ Kış Kadın Koleksiyonu için Etro tarihinin derinliklerinde bir yolculuğa çıkıyor. 

Elbette bu oldukça radikal bir seçim ve Marco De Vincenzo‘nun peşinde olduğu ruh da tam olarak bu. Tıpkı 1968’de Etro‘nun kuruluşuna denk gelen tarihsel an gibi radikal. Aslında radikal kelimesinin kökeni hiç de radikal değil. Geç dönem Latinceden ödünç alınan radicalis, kök anlamına geliyor. Etro‘nun kökleri kumaş ve desendedir: Ekoseler, kravat motifleri ve elbette şal desenleri. Bunların hepsi 2023-24 Sonbahar Kış sezonunda yeni bir hassasiyet duygusuyla, net kesimlere ve desenlerin ritmine yönelik psikedelik bir eğilimle çerçevelenerek geri geliyor. Uzun kabarık elbiseler, sarkık, kalın örgülerle eşleştirilirken, androjen pantolonlar ve yelekler ipek bluzlarla tamamlanıyor, her şey adeta içgüdüsel olarak bir araya geliyor. Kravat desenleri, iç kısmında kontrast desenler bulunan sarmalayıcı paltolarda karşımıza çıkıyor. Denim pantolonlar, gerçek anlamda radikal bir görünümün ipuçlarını veriyor. Etro’nun başlı başına bir dünya olmasından hareketle ince elbiselerin üzerine sarılan battaniyelerde ev mobilyaları unsurları ödünç alınıyor. Püsküller kalın polo yaka elbiselerin eteklerinde ve kaşkolların uçlarında dans ederken aplikeler, baklava desenli örgülere üç boyutlu bir cazibe katıyor.

Koleksiyonun aksesuarları da bir o kadar radikal: Alaaddin tarzı clog’lar botlara dönüşürken, parlak Mary Jane’ler kalın topuklara ve platforma sahip. Büyük boy lazer kesimli çantalar domestik bir his veriyor; yeni Saturno bucket çanta, kendine yakışır biçimde ve pozitif anlamda değişken.

Radikal, ne olacağını tanımlamak için kim olduğunla yüzleşmenin bir yolu.

PAYLAŞ