Sonbahar 2023, Yine Lüks Yine Şık…

Writer: Günce Özçelebi

Date: 03/11/2023

PAYLAŞ

Tarz, stil sahibi olmak…
Evet, uzun yıllardır büyük bir zevk ve heyecanla izlediğim moda dünyasında stil, benim için her şeyin hep önünde oldu. Tarz sahibi olmak, modaya kapılmak değil, kendi olmak benim için.
Abartılı gelebilir belki ama hava, su, yemek gibi yaşamda ve giyimde temel bir ihtiyaç, benim için tarz.

Sizlerle de bundan böyle “kendine özgü olan” kendi stilini yansıtan ve modaya yön veren, beğendiğim, ilgimi çeken, kimi zaman da hak ettiği ilgiyi görmeyen, harika tasarımları ve koleksiyonları paylaşacak olmak beni çok heyecanlandırıyor.
İlk yazıda Sonbahar trendlerine yer vermek de benim için çok anlamlı. Sonbahar şıklığı bana hep renklerin dönüşümünü hatırlatan bir güzelliği yansıtır. Bu yıl Sonbahar modası sadece şık değil aynı zamanda lüksü de barındırıyor.

Sizlerle burada paylaştığım looklar sadece trendleri değil, benim favorilerimden özel seçimlerimi de kapsıyor.

Her modacıya, stiliste hakkını veremesem de kimsenin de hakkını yemeye çalışmayacağım. Özel tercihlerime, beni benden alan modacılara bazen torpil geçebilirim. O kadar da olsun değil mi?

NYXmag’de yazmaya başlamak kadar, Kış sezonu için de çok heyecanlanıyorum. Hepinize sıcak bir merhaba, yeni sayıda güzelliklerle tekrar görüşmek üzere.

Her zaman “Stilin Güncesi”nde buluşalım.
Sevgiyle kalın, her zaman stilinizle kalın.

Zamansız ”basic” Beyaz Gömlekler
Sonbahar geldi, yazlık kıyafetleri kaldırma zamanı. Peki, sonbahar 2023’de dolabınızda ne olmalı? İlk önce zamansız ve ‘basic’lerden bahsedelim. Düz beyaz hafif oversized bir gömlek, her şey ile uyumlu olması dışında bütün kombinlerinizi dahalüks ve şık gösterir.
Audrey Hepburn’un da söylediği gibi “Şıklık asla eskimeyecek güzelliktir.” Bu aralar beyaz bir gömlekle kombinlenen bir ürün de kravatlar. Desenli kravatlarla kombininizi süsleyebilirsiniz.

Trençkotlar
Krem rengi bir trençkot, zaten sonbahar denilince ilk akla gelen dış giyimdir. Son zamanlarda cropped trençkotlar da sonbahar modasının en popülerlerinden.
Siz hangisini tercih ediyorsunuz, uzun klasik trençkot mu yoksa cropped trend trençkotlar mı?

Kazaklar yine V yaka
Bir başka konu da kazaklar. Şu anda en moda kazak stilleri çizgili hafif oversized kazaklar, V yaka kazaklar ve örgü desenli fitted V yaka kazaklar. Bu kazakları beyaz gömleğinizin üstüne giyerek veya omzunuza atarak kombinleyebilirsiniz.

Mini Etek ve Çizme
Bu aralar bir çok ünlü ve influencer’ın da kombinlerinde gördüğümüz mini etek çizme kombinleri de sonbaharın olmazsa olmazı. Kombinlediğiniz etek ekoseli veya pileliyse artı 1 puan!
Unutmadan kovboy çizmeleri de bu sezon trendler arasında.

Oversize Blazer
Dolabınızda olması gereken başka bir basic ise oversized bir blazer. Bu sezon 80’lerde popüler
olan vatkalı blazerler, podyumlara geri döndü. Saint Laurent oldukça geniş vatkalı blazerleriyle bu trende ayak uydurdu. Ancak alacağınız blazerınızın nötr tonlarda olmasına dikkat edin, sonbahar canlı renkleri sevmez.

Bu Sonbahar “Parizien Style” Egemen
Bu sonbahar moda olan bir stil de “P arizien”. Bir Parisli gibi giyinmek için yukarda bahsettiğim kıyafetler ve bolca klasik baskılarda kıyafete ihtiyacınız olacak. Klasik baskılar; çizgili, kareli ve kazayağı gibi baskılardır.
Aksesuara gelirsek eşarplar, oval çerçeveli güneş gözlükleri ve “French Beret Hat” kombininizi bir sonraki seviyeye taşıyacaktır. Takı olarak da zarif, abartı olmayan altın, ince takılar kullanılabilir.

Babetler Geri Döndü
Biraz da ayakkabı konuşalım. Bütün kıyafet endüstrisini sarsarak geri dönmüş olan babetler, tam sonbahar
havasına uygun. Nasıl trençkot denilince akla Burberry geliyorsa, babet denilince de Chanel akla gelir. Chanel’in tüvit, önü deri babetlerini almanın tam zamanı. Ama daha basit ve klasik bir babet için, siyah önden fiyonklu deri babetler zarif ve zamansızdır. Bir babet alacaksanızonunla başlamanızı öneririm.
Diğer bir trend ise “Mery Jane” ayakkabılar. Hafif topuklu babeti andıran bu ince ayakkabılar, diz altı
çorabınızla bir eteğin altına çok yakışacaktır. Daha önce bahsettiğim gibi uzun çizmeler sonbahar ayakkabılarının başında. Ama kombininize extra bir şey katmak istiyorsanız “Kovboy Çizmesi” tam size
göre. Uzun süredir yükselişte olan bu çizmeler, bol paça pantolonunuzun veya kot bir eteğin altına çok
yakışacaktır. Ancak kovboy çizmeleri trend bir üründür ve klasik bir çizmenin yerini tutmaz. Yani bir çizme
alacaksanız deri, kahverengi ya da siyah bir çizme almanızı öneririm.

Konuşulması gereken başka bir ayakkabı da makosenler, “Loafer”
Her zaman, her yere giyebileceğiniz bu ayakkabılar “Quiet Luxury” modasına çok iyi gidiy or. “Quiet Luxury” çok çaba sarf etmeden düz desenlerde ve doğal renkli parçalarla bir araya getirilen şık ve zarif bir modadır.


Bu akıma uyum sağlamak için minimalist bir giyim tarzı ve kalitesi yüksek, logo veya marka baskısız ürünler öneririm.

Güz Kırmızısı Göz Kamaştıracak
Bu sonbaharın başka bir trendi de güz kırmızısı. Fendi ve Dolce&Gabbana gibi markaların yeni sezonlarında ve podyumlarda gördüğümüz gibi bu renk sonbaharın hiti olacağa benziyor.

Ve Vazgeçemediğimiz Arzu Nesnesi: Çantalar
Bu sezon büyük çantalar 1 numara. Kolunuza atabileceğiniz büyük deri bir çanta sonbaharda
görünümünüzü çok güzel tamamlayacaktır. Kola atılacak büyük deri çanta denilince de akla ilk gelen
tabii ki “Hermes Birkin Bag”. Bu tanıma uyan ve görünümünüze ayrı bir mükemmellik katacak diğer
seçenek ise Stella Mccartney’nin Falabella deri çantası. Bu iki birbirinden güzel çantayla sonbaharda
mükemmel bir look oluşturabilirsiniz.

PAYLAŞ