Nivogo ve Jack&Jones İş Birliği ile Moda Endüstrisinde Döngüsel Dönüşüm

Writer: NYX Magazine

Date: 30/10/2023

PAYLAŞ

Türkiye’nin öncü döngüsel ekonomi girişimi Nivogo, Jack&Jones ile gerçekleştirdiği dönüşüm adımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Moda endüstrisinin çevre üzerindeki etkilerini azaltmayı amaçlayan dönüşüm hareketi ile kısa bir sürede 8340 kilogram karbon emisyonu önlenirken 7.5 Milyon litre su tasarrufu edildi.

Türkiye’nin ödüllü öncü döngüsel ekonomi girişimi Nivogo ve dünyaca ünlü Danimarka markası Jack&Jones, küresel değer zincirinin ekosisteme olan zararlarını azaltmayı amaçlayan çalışmalarını devam ettiriyor. Satışa sunulamayan ve döngü dışında kalan ürünler, Nivogo tarafından yenileniyor ve yeni tasarımlar halinde Jack&Jones mağazalarında kullanıcılarıyla buluşuyor.

Nivogo’nun Jack&Jones Cevahir AVM mağazasına kurduğu Döngüsel Dönüşüm Deneyim alanında ayakkabı, kot pantolon ve tişört gibi yenilenmiş tasarımlar, döngüsel ekonomide yerini alıyor. Ürünlere tanımlı QR kodlar aracılığıyla tüm dönüşüm yolculuğunu kullanıcıyla buluşturan Döngüsel Dönüşüm Deneyim alanı, iklim değişikliğine dair farkındalığı arttırırken etkileyici bir deneyim sunuyor.

Kısa bir sürede toplanan ürünleri yenileyerek 7.5 Milyon litrenin üzerinde su kullanımının ve 8340 kilogramdan fazla karbon emisyonunun oluşmasının önüne geçen Nivogo ve Jack&Jones iş birliği döngüsel dönüşüm sürecindeki hedeflerini büyütüyor. 

Nivogo ve Jack&Jones kurduğu Döngüsel Dönüşüm Deneyim alanı Cevahir AVM mağazasında görülebiliyor.

PAYLAŞ