YOGAKİOO KURUCULARINDAN SERRA SAĞRA YOGA MİRASINI YAŞATIYOR

Writer: NYX Magazine

Date: 30/10/2023

PAYLAŞ

Serra Sağra, yogaya olan derin ve tutkulu bağlılığı ile yoga felsefesini modern dünyada yeniden şekillendiren bir öncü olarak öne çıkıyor.

Yoganın köklerine inmek ve bu kadim bilgiyi daha fazla insana ulaştırmak amacıyla yola çıkan Serra Sağra, yogaya olan tutkusunu ve deneyimlerini paylaşarak Türkiye ve dünya genelinde büyük bir etki yaratıyor. Kendi özgürlüğünü arayanların rehberi olarak bilinen Sağra, kendi yaşamını bu eşsiz bilgilere adamış bir öğretmen ve yazar olarak öne çıkıyor.

Yoganın temel metinlerine ulaşma yolculuğuna Hindistan’da başlayan ve eski felsefik yazıtlar dili üzerine yoğun bir eğitim alan Serra Sağra, 2017 yılından itibaren eski felsefik yazıtlar üzerine derinlemesine çalışmaya başladı. Dünya genelindeki en büyük yoga okulu olan YogaKioo Türkiye’nin kurucularından biri olarak, Sağra, 2016 yılından itibaren YogaKioo Institute Avrupa Sorumlusu pozisyonunda görev yaparak yoga öğretisinin zaman içindeki değerini daha fazla kişiye ulaştırdı.

Serra Sağra’nın Kaleminden Yogada Yenilikler ve Kadim Dersler

Yoganın kadim bilgilerini deneyimlerinden süzerek kitaplaştırmaya karar veren Sağra, ilk kitabı olan “Patanjali & Ne Olduğunu Anlamak İstiyors Ne Olmadığına Bak” ile yoga öğretisinin temel metni olan Yoga Sutralar’ın yazarı Patanjali’yi anlamak isteyenlere 2021 yılında bir olarak kaynak sundu.

Serra Sağra, 2018 yılından bu yana yoğun bir şekilde çalıştığı Mahabharata Destanı üzerine de odaklandı. Bu zamansız eserin daha fazla kişiye ulaşması ve destanın içerdiği bilgilerin daha anlaşılır olması amacıyla, destanı 4 kitaplık bir seri halinde yazmaya başladı. Serinin ilk kitabı olan “Mahabharata Ateş”, 2021 yılında okuyucularla buluştu ve “Mahabharata Toprak” adlı ikinci kitap, Şubat 2023’te yayımlandı.

PAYLAŞ