STELLA McCARTNEY’DEN MIRUM’DAN ÜRETİLEN DÜNYANIN İLK ÇANTA KOLEKSİYONU

Writer: NYX Magazine

Date: 19/11/2023

PAYLAŞ

Stella McCartney‘in ilk kez Paris Moda Haftası 2023 Kış defilesinde tanıttığı, ikonik Falabella ve Frayme çantalarının MIRUM®’dan üretilen yeni versiyonları, hayvan derisine alternatif, plastik içermeyen, yepyeni vegan bir malzemeden üretilen dünyanın ilk lüks çantaları olma özelliğini taşıyor. Bitki bazlı, tamamen doğal bileşenlerden üretilen MIRUM, %100 geri dönüştürülebilir olmasının yanı sıra aynı zamanda döngüsel olma özelliğiyle de türünün ilk örneği olarak, kullanım ömrü sonunda besin şeklinde doğaya geri dönüyor.

Kahverengi ve siyah renk seçeneklerinde sunulan ikonik Falabella ve Frayme MIRUM® çantalar, 2001 yılındaki lansmanından bu yana tasarımlarında hiçbir zaman hayvan derisi,  tüyü ve kürkü kullanmayan Stella McCartney‘in insanlara, diğer canlılara ve gezegene karşı duyarlı, hayvansal malzemelerden arındırılmış, hayvanlara eziyet etmeyen alternatifleri savunan öncü mirasını devam ettiriyor.

2023 Kış defilesini, hem insanlar ve hayvanlar arasındaki sevginin bir kutlaması, hem de gezegenimiz için harekete geçme çağrısı olarak nitelendiren Stella McCartney, “ Bu defile, ikonik Falabella ve Frayme çantalarımın MIRUM® versiyonlarını tanıtmak için ideal bir ortam. Tek bir canlıyı bile öldürmeyen ve atık yaratmadan Toprak Ana’ya kolayca geri kazandırılabilen bitki bazlı bir deri alternatifi göreceğimiz günü uzun zamandır hayal ediyordum. Çekicilikten ya da dayanıklılıktan yana hiçbir taviz yok; modanın geleceği geldi” dedi.

2009 yılında lanse edilen Falabella serisi, dünya çapında 1 milyondan fazla satılan orijinal vegan It-Bag özelliği taşıyor. Yapımında hiçbir hayvansal ürün kullanılmayan çanta, moda endüstrisini hayvanlara eziyet içermeyen lüks alternatiflerin sınırsız olanaklarıyla tanıştırdı. Natural Fiber Welding (NFW) Peoria, Illinois’deki tesisinde üretilen MIRUM®, İtalya’da      Stella McCartney zanaatkarlarının üstün el işçiliğiyle Falabella çantalara dönüşüyor. Falabella çanta, ayrıca geri dönüştürülmüş pirinçten ikonik zincir kordonu, alüminyumdan geri dönüştürülebilir gövde zinciri, sıfır atık zamak metalden yapılmış iki özel madalyonu, organik pamuk dikişleri ve su şişelerinden elde edilen geri dönüştürülmüş polyesterden üretilmiş bir astarı ile dikkat çekiyor. Stella McCartney, Natural Fiber Welding işbirliği ile bir kez daha tüm aksesuarların doğa dostu malzemelerden üretildiği bir geleceğe öncülük ediyor.

PAYLAŞ