Yılbaşı Gecesi Işıldayın

Writer: NYX Magazine

Date: 28/12/2023

PAYLAŞ

Cildimizin dışardan görüntüsü imajımız açısından çok çok önemli ve bu yüzden ona gereken özeni yıl boyunca göstermeliyiz. Bununla birlikte, yılbaşı gecesi yılda bir kez bile olsa birkaç saatliğine bazı rutinlerden ödün verebildiğimiz bir gece olabiliyor. Aynı zamanda yeni yılı taze bir enerjiyle karşılamak için şık kıyafetler giymek, bakımlı görünmek de bu özel gecede daha fazla önem kazanıyor.

Yılbaşı gecesi öncesi ve sonrası özel bir cilt bakım rutini gerektiriyor. Siz de yeni yılda cildinizle ışıldamak istiyorsanız bu ipuçlarına mutlaka göz atmalısınız. Yılbaşına günler kala bu özel gecede cildimizin yıpranmaması, canlı ve taze görünmesi için bazı hazırlıklar yapmak yerinde olacaktır. Peki, bu özel gecede cildimize nasıl bakmalıyız, neler uygulamalıyız?

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden, Uzm. Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek yılbaşı gecesi ışıltılı bir cilt ile ilgili tavsiyelerde bulundu

Bilindiği gibi yılbaşı gecesinde yoğun bir makyaj yapılacağından, bununla birlikte alkol tüketimi ve ağır gıdaların bolca tüketilmesi özellikle cildimiz için önemli bir stres faktörü oluşturabilir. Bunu önlemek amaçlı bazı küçük uygulamalar yapılarak bu geceye cildin hazırlanması çok önemlidir.

Cildinizi temizleyin

Yeni yıl öncesinde cilt bakım rutininize cildinizi temizleyerek başlayın. Bu adım, cilt bakımı rutininin olmazsa olmazıdır ve yılbaşı gecesinde ışıltılı bir cilde sahip olmak istiyorsanız çok faydalı olacaktır. Bunun için cilt tipinize uygun, cildinize nazik davranacak ve tüm kiri temizleyecek bir ürün kullandığınızdan emin olun. Öncelikle, cildin yağdan ve kirden temizlenmesi ve ölü hücrelerin atılarak alttan yeni ve pırıl pırıl bir cildin gelmesi için günlük temizlemelerin ardından cildi yormayacak, ama ölü hücrelerin de hızlı atılmasını sağlayacak düşük konsantrasyonlu peelingler gayet faydalı olacaktır. Bu peelinglerle hem cildimiz ölü hücrelerinden arınacak hem de cilt altındaki kolajen sentezi uyarılarak yılbaşı gecesine daha sıkı bir cilt yapısıyla, daha sağlıklı bir şekilde ulaşmış olacağız. Peeling uygulamasının haftada en fazla üç kez yapılması önerilir. Bu yüzden uygulama sırasında cildinize nazik davranmaya çalışın, emin değilseniz de dermatoloğunuza başvurmayı unutmayın. Ek olarak, genellikle yılbaşına az bir zaman kaldıysa iğneli işlemleri tavsiye etmiyoruz. Bu işlemler sonrasında morluk, ödem ve bunun gibi yan etki görülme olasılığı daha fazladır; ancak mutlaka daha yoğun bir tedavi yaptırmak istiyorsanız birkaç hafta öncesinde iğneli bir işlem yaptırabilirsiniz.

Temizlik ve peelinglerin ardından kesinlikle yoğun bir nemlendirme yapılması çok önemlidir. Özellikle, yılbaşı zamanı kış aylarının en soğuk günlerine denk geldiği için cildimiz soğuğun etkisi ile kurumaya çok eğilimli olacaktır. Her gün yapacağımız yoğun nemlendirme bakımlarıyla, bu gece yapılan makyajın cildi kurutmasının da önüne geçmiş oluruz. Her gün düzenli nemlendirmeler ve son bir gün kala birkaç saatlik yoğun bir nem maskesi cildimizi neme doyuracaktır. Bu maskenin içeriğinde; özel bir moleküller olan resveratrol, lipoik asit, lactobionik asit, DMAE, kojik asit, mandelik asit, vitamin C, laktobionik asit, organik silica vb. içerikler olabilir.

Yüz maskesi ile cildinizde detoks etkisi yaratın

Evde hazırlayacağınız doğal maskeler veya cilt tipinize uygun ürünlerle cildinizdeki gözenekleri sıkıştırabilir ve toksinlerden temizleyebilirsiniz; ancak ev yapımı doğal maske tariflerini uygularken dikkatli olmakta fayda var. Bu yüzden bu tarifleri uygulamadan önce dermatoloğunuza danışmaya özen gösterin.

Üstelik kış mevsimi, tüm cilt tiplerinin kurumaya daha meyilli olduğu bir zaman dilimidir. Bu yılbaşı gecesi özel bir ışıltıya sahip olmak istiyorsanız cildinizi düzenli olarak nemlendirdiğinizden emin olun. Bu noktada yorgun cildinize antioksidan Vitamin C ve E, zencefil kökü ile ışıltı sağlar, cildinizin canlı görünmesi için nemlenme sürecini hızlandırabilirsiniz.

YILBAŞI GECESİ SONRASI…

Makyajınızı çıkarın

Şimdi parıldayan yılbaşı makyajınıza veda vakti.  Alkol bazlı makyaj temizleyiciler cildinizi tahriş edip kurutabilir, bu yüzden nemlendirecek ve besleyecek yağ bazlı ürünler kullanabilirsiniz (elbette cilt tipiniz, bu konuda da belirleyici etmen olacaktır). Cildinizin aşık olacağı multivitamin (A ve E), saf üzüm çekirdeği yağı ve iyi kalpli temizleyiciler ile makyajınızı ve kirleri temizleyebilirsiniz.

Bir kez daha cildinizi temizleyin

Makyajınızın tamamını çıkardıktan sonra yüz temizleyicinizi tekrar kullanabilirsiniz. Makyaj temizleyiciler genellikle cildinizi derinlemesine temizleyemez. Cildinizin yeterince temizlendiğinden emin olmak için yüz temizleyici ürünler kullanmalısınız. Ardından cilt tipinize uygun bir ürün ile cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Yüz serumu ile cildinizi derinlemesine nemlendirin

Cildinizi temizledikten sonra uygulayabileceğiniz serumlar, güçlü ve yoğun aktif bileşenleriyle direkt olarak cildinize etki eder. İçeriğindeki aktif bileşenler ise genellikle antioksidan, vitaminler ve asitlerden oluşur. Bu bileşenler ise erken yaşlanma belirtileri, kırışıklık görünümü, nemsizlik ve ciltteki lekeler gibi etkenlerle savaşarak cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Geç saate kadar devam eden yılbaşı gecesinin ciltte yorgunluk bırakmaması için nemlendirici öncesi serum kullanın.

Gece kremi kullanın

Cildi gece boyunca yavaşça nemlendiren bileşenler içeren gece kremleri, çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltmaya da yardımcı olur. Keyifli bir yılbaşı gecesinin ardından, uyku öncesi cilt bakım rutininizi gece kremi ile tamamlayın.

Kısacası, doğru cilt bakımı rutini ile yeni yıla daha parıldayan bir ciltle girmek çok kolay! Sağlıklı bir cilt için bu rutinleri yalnızca yılbaşında değil, yıl boyunca uygulamayı unutmayın.

PAYLAŞ