Vegan Ayı “Veganuary” VEGGY ile Kutlanır

Writer: NYX Magazine

Date: 12/01/2024

PAYLAŞ

Türkiye’nin ilk bitki bazlı et üreten şirketi VEGGY, iklim değişikliğini tersine çevirme misyonu üstlenerek, sağlıklı, lezzetli ve doğa dostu gıdaları tabakalarımıza taşıyor.  “En etkili değişim tabağımızda başlar” mottosuyla harekete eden VEGGY, küresel olarak “Vegan Ayı” kabul edilen Ocak’ta farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor.  VEGGY, bitkisel bazlı etleri hayvansal gıdaya alternatif protein içermesi açısından da geleceğin gıdası olarak tanımlıyor.

VEGGY, küresel olarak “Vegan Ayı” kabul edilen ve “Veganuary” şeklinde tanımlanan Ocak ayında bitki bazlı beslenmenin etik, çevresel ve sağlık açısından sunduğu faydalar konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor. İklim değişikliği, tarım, ekoloji konuşan kanaat önderleri, sanatçı, gazeteci, şef ve influencerlarla bir araya gelerek “Happy Veganuary” kutlaması yapan VEGGY, ay boyunca çeşitli şirketlerin bünyesinde tadımlar da gerçekleştirecek.

Küresel hareket, “Etsiz Pazartesi” çağrısının Türkiye’deki öncüsü VEGGY, tüm etkinliklerini Pazartesi günü düzenleyerek, küçük hareketlerin büyük değişimler sağlayacağı bilincinin yaygınlaşmasına destek veriyor.  “Etsiz Pazartesi”lerde bir tam gün boyunca hayvansal kaynaklı etten uzak duruluyor.

VEGGY’nin bitkisel bazlı etleri lezzetleriyle de fark yaratıyor

Bitki bazlı et ürünleriyle vücudun ihtiyacı olan proteinleri, çeşitli mineral ve vitaminleri sunan VEGGY, besin değeri yüksek, tatmin edici bir gıda çeşitliliğine sahip. Sarı bezelye, pirinç ve buğdaydan elde edilen bitki bazlı proteinler, bitkisel yağlar, doğal renklendiriciler ve bitkisel aromalar içeren VEGGY ürünleri arasında lezzette oldukça iddialı kıyma, köfte, burger, kebap, nugget ve şinitzel yer alıyor.

VEGGY, vegan menülere sahip Big Chefs, Sushico, Populist, BurgerLab, BTA, YUZU, Coni&Co, DoyDos Burger gibi restoranların yanı sıra Starbucks’ta da hayvansal kaynaklı ete alternatif, kendi ürünlerinden oluşan bir lezzet deneyimi sunuyor.

Ürünlerinde ambalaj atığını en aza indirmek konusunda önemli aşamalar kaydeden; lezzetli, sağlıklı ve sürdürülebilir gıda markası VEGGY’e Migros, Metro, Getir, Yemeksepeti, Carrefour, Özdilek, İste gelsin, Macrocenter gibi satış noktalarından ulaşabilirsiniz.

Dünyada Ocak, Vegan Ayı kabul edilerek “Veganuary” olarak kutlanıyor

Veganuary, dünya çapında her yıl Ocak ayında düzenlenen küresel bir hareket olma özelliği taşıyor. İnsanları Ocak ayında vegan bir yaşam tarzını denemeye teşvik ederek hayvan dostu bir beslenme ve yaşam tarzına geçiş yapmalarını amaçlarken, bir ay boyunca hayvansal ürünleri tüketmeyi bırakarak bitkisel bazlı beslenmeyi keşfetmeyi ve teşvik etmeyi hedefliyor. Veganuary, sağlıklı beslenme, çevre dostu bir yaşam tarzı ve hayvan hakları konularında farkındalık yaratmayı amaçlayarak her yıl binlerce kişi tarafından destekleniyor.

PAYLAŞ