Bahçe’ye Dönüşen Bardaklar

Writer: NYX Magazine

Date: 21/01/2024

PAYLAŞ

Piu Art Cafe, sürdürülebilirlikten ilham alan ürünler geliştiriyor. Geri dönüşüme odaklanan Piu Art Cafe, misafirlerine çevre dostu ürünler sunuyor. Karton bardaklar kahve posası paketine, pet bardaklar ise terrariumlara dönüşüyor.

Yeşilden, geri dönüşümden ilham alan Piu Art Cafe, sürdürülebilirlik odağında da dikkat çeken projelere imza atıyor. Kahve aldıktan sonra, karton ve plastik bardaklarını geri getiren misafirlerin bardakları kahve posası paketine dönüştürülüyor. Pet bardaklar ise terrariumlara çevrilerilerek, ürünlerinde indirim uygulanıyor.

Espresso sonrası çıkan kahve posası, süt kutuları, kullanılmış pet ve kağıt bardaklar değerlendiriliyor. Kahve posası azot, potasyum ve fosfor barındırması sebebiyle, kahve üretimi sonrasında kullanılabilecek doğal bir gübreye dönüşürken, bunlar kullanılmış karton bardaklarla paketleniyor. Kullanılmış pet bardaklar ise terrarium bahçelerine ve saksılara dönüştürülüyor. Bununla birlikte süt kutularından saksılar tasarlanırken su geçirmeyen ve yıpranmayan minimalist saksılar elde ediliyor.

“Atık oranımız düştü”

Piu Art Cafe olarak sürdürülebilir projeler geliştirmeyi ve geri dönüşüm odaklı ürünler tasarlamayı hedeflediklerini belirten Piu Art Cafe Kurucu Ortağı ve Saksıhane markasının kurucusu Deniz Dülek, “Üretimimiz sonrasında çıkan atıkları nasıl dönüştürebileceğimiz konusunda çalışmalar yapıyorduk. Kafemizde plastik pipet yerine bambu ve buğday sapı kullanıyoruz fakat plastik bardaklar özelinde de sürdürülebilir bir çözüm bulmamız gerektiğinin bilincindeydik. Bu ürünleri tekrar tasarlamak atık oranımızı düşürdü” diyor.

Piu Art Cafe içinde yer alan Saksıhane bitki standında ve websitesinde Piu Art’tan geri dönüştürülen ürünler bulunabiliyor. Cafe’de İtalya’da uzmanlık eğitimi alan Peyzaj Y. Mimarı Deniz Dülek ve ekipteki uzmanlardan, bitkiler ve sürdürülebilir tasarımlar hakkında bilgi almak mümkün.

Piu Art Cafe Adres: Büyükdere, Çelik gülersoy Parkı No:1, 34453 Sarıyer/İstanbul

PAYLAŞ