Lenzing, Yeni Ayakkabı Malzemelerini Tanıtmak İçin Recyc Leather ve GANNI ile İş Birliği Yaptı

Writer: NYX Magazine

Date: 04/02/2024

PAYLAŞ

6 – 8 Şubat’ta Paris’te gerçekleştirilecek Premiere Vision Paris’te, sürdürülebilir moda konusunda benzer düşünen üç ortak; Lenzing, Recyc Leather ve Ganni, gezegene duyarlı moda alternatifleri için malzeme inovasyonunu mümkün kılmada değer zinciri iş birliğinin önemini tartışacak.

Lenzing – Ağaç bazlı özel elyafların önde gelen küresel üreticisi Lenzing Group, üst düzey moda uygulamaları için TENCEL™ Lyocell elyafları ve geri dönüştürülmüş deri elyaflarını birleştiren yenilikçi bir malzeme olan Pélinova®’yı tanıtmak üzere deri alternatifi uzmanı Recyc Leather ile ortaklık kurdu. Danimarkalı marka GANNI ile güçlerini birleştiren bu dinamik üçlü, yeni nesil malzemeyi, bu yılın başlarında piyasaya sürülecek olan GANNI’nin Slouchy Botları’yla başlayarak gerçek deri malzemelere alternatif olarak pazara sunmaya hazırlanıyor.

Pélinova®: TENCEL™ Lyocell elyafları ve geri dönüştürülmüş deri elyaflarını birleştiren hibrit bir alternatif

Recyc Leather’ın yeni nesil malzemesi Pélinova®, tüketici öncesi geri dönüştürülmüş derinin toplanmasını ve ardından deri liflerinin, TENCEL™ marka portföyünde öne çıkan bir malzeme olan ve kaynak tasarrufu sağlayan, kapalı döngü üretim süreciyle[1] üretilen TENCEL™ Lyocell liflerine hidro-jetlenmesini içeren benzersiz, şeffaf bir süreçle oluşturuldu. TENCEL™ Lyocell elyaflar aynı zamanda kokuya neden olan bakteriler için de elverişsiz bir ortam sunuyor. Lenzing ve Recyc Leather’ın ortak çabaları, esnek ve dayanıklı, geleneksel yöntemlere göre %70 daha az su kullanan ve CO2 emisyonlarını azaltan düşük çevresel etkiye sahip bir malzeme yarattı. 

Recyc Leather’ın kurucu ortağı Olivier Grammont, “2017’deki kuruluşumuzdan bu yana 100 ton deriyi çöplükten geri dönüştürerek Avrupalı yetkililerin takdirini ve markaların olumlu tepkilerini kazandık” dedi. Grammont sözlerine şöyle devam etti: “Lenzing ve GANNI ile ortaklığımız, Pélinova®’nın geleneksel deriye gerçekten sürdürülebilir bir alternatif olma potansiyelini ortaya koyuyor. Deri endüstrisinin geleceğini şekillendirmede Pélinova® uygulamasını genişletmeye devam etmemiz için bize ilham veriyor.”

Lenzing AG Küresel Tekstil İşi Başkan Yardımcısı Florian Heubrandner ise “TENCEL™ , Recyc Leather ve GANNI gibi benzer düşünen şirketler arasındaki öncü ortaklık, gezegene duyarlı kumaş inovasyonunun gücünü ortaya çıkarmak için bir katalizör görevi görüyor.” dedi. Heubrandner ayrıca “Pélinova®’da sorumlu bir şekilde üretilen[2] TENCEL™ Lyocell elyaflarının kullanılmasıyla, sadece ayakkabılardaki deri uygulamalarında uzun süreli konfor sağlayan benzersiz bir alternatif yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda elyaf uygulamalarının çok yönlülüğünü de gösteriyoruz. Yeni koleksiyonun sektörde öne çıkacağından ve tüketicilerin dikkatini çekeceğinden eminiz.” diye konuştu.

Ayakkabı sektöründeki bu heyecan verici atılımın ardından Recyc Leather, kumaş uygulamasını ev tekstili, mobilya, otomobil iç mekanları ve lüks segmenti kapsayan diğer deri ürünlerine genişletme olasılığını da araştırıyor.

GANNI’den 2027’ye kadar yüzde 50 karbon azaltım hedefi

GANNI, kendisinin en sorumlu versiyonu olma yolculuğunda olan B Corp sertifikalı bir şirket. Her gün daha iyisini yapmanın bir yükümlülük olduğuna inanıyor. GANNI, 2027 yılına kadar %50 karbon azaltımına ulaşma hedefiyle ticari faaliyetlerinde sosyal ve çevresel etkiyi en aza indirmeyi hedefliyor. Bu hedefe ulaşmada malzeme ve inovasyon temel dayanakları arasında geliyor. 

GANNI Sürdürülebilirlik Direktörü Lauren Bartley, “2023 sonunda, gelecek koleksiyonlardan işlenmemiş deriyi aşamalı olarak çıkarma gibi iddialı bir hedefe ulaştık.Bu yıl hem hazır giyim hem de aksesuar koleksiyonlarında işlenmemiş deri üretmeden geçirdiğimiz ilk yıl oldu.” dedi. Bartley sözlerini şöyle sürdürdü:  “Ancak iş burada bitmiyor. Bugün bildiğimiz malzemelere alternatifler geliştirmek için yeni kumaş inovasyonları konusunda TENCEL™ ve Recyc Leather gibi ortaklarla iş birliği ve denemeler yapmak, bizim gibi iddialı karbon azaltma hedeflerine ulaşmak için büyük önem taşıyor. GANNI’nin Lenzing ile ortaklığı uzun yıllardır devam ediyor. Lenzing, daha düşük çevresel etkiye sahip olduğu kanıtlanmış malzemeler bulmak için mükemmel bir ortak olmaya devam ediyor.” 

Ayakkabıya ek olarak GANNI, Recyc Leather’ın TENCEL™ Lyocell elyaflı Pélinova® ürününü aksesuar kategorisinde de kullanmayı planlıyor. GANNI, Recyc Leather ve Lenzing, malzemenin kullanımını daha geniş ölçekte uygulayabilmek için gelecekteki gelişmelere hazırlanıyor.

6 – 8 Şubat’ta hayata geçirilecek Première Vision Paris sırasında Lenzing, Recyc Leather ve GANNI ile birlikte bir panelde, şirketlerin sorumlu bir şekilde üretilen geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak yeni bir akımı yaratmak için nasıl bir araya gelebileceklerine örnek iş birliği deneyimlerini paylaşacak. Daha fazla interaktif katılım için 6D67 numaralı stantta TENCEL™ markasını ve 6HUB11 numaralı stantta Recyc Leather’ı ziyaret edilebilirsiniz. 

PAYLAŞ