Denimde Western Etkileri

Writer: NYX Magazine

Date: 09/02/2024

PAYLAŞ

Levi’s® ’24 İlkbahar/Yaz kadın koleksiyonunun hâkim temaları arasında Western, kullanışlılık ve incelikli dikim vurguları bulunuyor. Bu vurgular dikiş işlemlerinde, parçalama ve yama gibi ince detaylarda kendini gösteriyor. Son derece yumuşak, yıkanmış kumaşlarda da bu anlayışı hissetmek mümkün. Koleksiyondaki denimlerde, üst giyim parçalarında, ceketlerde ve aksesuarlarda ise Western etkilerinin ince dokunuşları ortaya çıkıyor.

Bir yüzyıldan fazla bir süredir kültürün merkezinde bulunan Levi’s®, özgün ifade ve stillerin yıllar içinde nasıl değişip döndüğüne dair eşsiz bir arşiv kütüphanesi geliştirdi. ’70’lerin geniş paçalarından, ’80’lerin kolejli tarzına, ’90’ların salaş silüetlerinden ve ’00’lerin düşük bel denimlerinden ilham alarak, marka, beklenmeyenin kasıtlı çarpışmasını, tanıdık ancak tamamen yeni bir zeminde şekillendirdi. Geçmiş yılların ikonik stilleri, doğadan ilham alınmış renk paletleri, sade süslemeler ve gündelik estetiklerle harmanlanıyor.

’24 İlkbahar/Yaz koleksiyonu, kadınların vazgeçilmez parçalarını chambray gibi kumaşlar ve Tencel ile kenevir gibi lifler aracılığıyla öne çıkarıyor. Renklerde ise, bale pembeleri ve buz mavileri, yıkanmış siyahlar ve metaliklerle kontrast oluşturarak temel trikolar parçalar dikkat çekiyor. Alt giyimdeki en son yenilikler, mükemmel dikime sahip gömlekler, elbiseler ve bluzların yanı sıra şık ve fonksiyonel aksesuarlarla sunuluyor.

Kadın alt giyiminde öncülük eden seçenekler arasında rahatlık ve eşsiz havasıyla favori olan baggy orta bel denim seçenekleri yer alıyor. Baggy seçenekleri arasında, şimdiye kadarki en hafif denim olan Featherweight Denim de bulunuyor. Koleksiyonun denim seçenekleri arasında, ’70’lerden ilham alan ve hafifçe genişleyerek adeta bir zil formuna dönüşen Ribcage Bell de bulunuyor. Rahat, streç denim kumaşı ile, tam arzu edilen esnekliğe sahip. Son olarak, ikonik 501® jean ailesinde, yeniden tasarlanmış görünümler ve yazlık siyahlar dahil olmak üzere bir dizi bitiş ve detay sunuluyor. Daha sıcak havalar için, 501® şortlar çeşitli uzunluklarda sunuluyor.

Kadın üst giyim koleksiyonunda, genellikle Western estetiğine saygı duruşunda bulunan dokuma gömlekler ve bluzlarda renk tonlarıyla çeşitli siluetleri içeren bir seçki sunuluyor. Dokunuşu yumuşak olan Carinna Blouse, ince desen ve motifleri ile her dolap için bir temel parça niteliğinde. Genişletilmiş baskı, desen, siluet ve uzunluk seçenekleri ile Drea Dress gibi elbiseler, modern ve zamansız bir görünümü yakalıyor. Joyce Resort Shirt gibi üst giyim parçaları, ince pililer, yan yırtmaçlar, daha parlak renklerde hafif kumaşlara sahip. Koleksiyon, gündelik ve şık görünüm arasındaki çizgide, Levi’s® denim ile mükemmel uyum sağlayan temel üst giyimleri sunuyor.

Güzel çantalar ve zevkli şapkalar, herhangi bir görünümü doğal olarak tamamlamaya yardımcı parçalar olarak koleksiyonda yerini alıyor. Women’s Heritage Tote, günlük kullanıma uygun sağlam bir çanta için tok kanvas üzerinde süslemeleriyle öne çıkıyor. Headline Logo şapka, nem emici polyester kullanarak vintage, yıkanmış bir görünümle birlikte çeşitli parlak renklerde sunuluyor. Koleksiyon, ince desenler ve hafif kumaşlarla muazzam ve zamansız uyumlar sunuyor. Levi Strauss & Co’nun Kadın Tasarım Global Başkan Yardımcısı Jill Guenza, “Amacımız, kadınlar için en iyi kumaşları mükemmel terzilikle birleştirerek, vazgeçilmezleri parçaları öne çıkartmak. Kadınlara, tercih ettikleri malzeme veya siluet ne olursa olsun istedikleri görünümleri oluşturma özgürlüğü vermek esas olan. Ancak tabii ki, denim üzerine denim giymek her zaman eğlencelidir.” sözleriyle koleksiyonu ifade ediyor…

Yıl Boyunca Loose

’24 İlkbahar/Yaz koleksiyonu, bol kesimli jeanlerin demokratikleşmesini gururla destekliyor. Çeşitli vücut tiplerinde çekici olan koleksiyonun yeniden tasarlanmış ve rahat jeanleri, hem çok yönlülük hem de uzun ömür sunuyor.

Kadınlar için, Baggy ailesi Baggy Dad, Baggy Dad Wide Leg, ’94 Baggy Wide Leg ve Featherweight Baggy Dad modellerini içeriyor. Baggy Dad, bol, düz bir paçaya sahipken, Baddy Dad Wide Leg hafif denimden pilili bir geniş paçaya sahiptir. ’94 Baddy Wide Leg, açılı cepleri ile 2000’lerden ilham alan geniş paçalı bir pantolon olarak sunulurken, Featherweight Baggy Dad ise, en hafif denim kumaşa sahip.

PAYLAŞ