Herkes Kocama Benziyor

Writer: NYX Magazine

Date: 13/02/2024

PAYLAŞ

Pavyonda tuvaletçilik yapan Ayten’in öyküsünü sahneye taşıyan “Herkes Kocama Benziyor” oyunu,  21 Şubat Çarşamba günü İstanbul Fişekhane’de, 28 Şubat tarihinde ise Ankara Cermodern’de izleyici ile buluşuyor. Pınar Güntürk’e ödül kazandıran oyunun biletleri Türkiye’nin lider ve en kapsayıcı online etkinlik platformu Biletinial’da satışta.

Pınar Güntürk’ün çarpıcı performansıyla dikkat çeken “Herkes Kocama Benziyor”, bir pavyonda tuvaletçilik yapan Ayten’in kimi zaman neşeli kimi zaman hüzünlü hikâyesine odaklanıyor. 21 Şubat’ta İstanbul Fişekhane, 28 Şubat’ta da Ankara Cermodern’de izleyici ile buluşacak oyunun biletleri Türkiye’nin lider ve en kapsayıcı online etkinlik platformu Biletinial’da satışa çıktı.

PınarGüntürk’e Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü ”nü,  Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde de “Tek Kişilik Ferformans” kategorisinde başarı getiren oyun, bir kadının kendini var etme mücadelesini, kavgalarını, heveslerini, öfkelerini ve dönüşümünü aktarıyor.

Bir pavyonda tuvaletçilik yapan Ayten, kurulduğu makamında birer birer anlatıyor. Buraya nasıl ”düştüğünden”, onu terk eden kocasından, kederinden, hevesinden, çok sevdiği pavyonda çalışan diğer ahbaplarından ama en çok da öfkesinden. Geçmişte tanımlayamadığı, anlamına parça parça ulaştığı o öfke bir gün tuvaletin buzlu camı gibi kırıldığında, bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmuyor.

 ”Yok, o geceden beri bir rahatladım ama içim de sanki daha tam soğumadı.  Anlamıyom, öfkem öylece top gibi duruyomuş içimde. Acık soğudu. Amma bazı bazı yine fena oluyom. O geceden beridir bir şey yapıştı. Kafam durmuyor, ha bire çalışıyor. Kafam beynim hep uyanık. ”Arada sus kız,” diyom. Ne bileyim, ben kadınsam kafamın içi de kadındır herhalde diye öyle söylüyom.”

PAYLAŞ