BİLİNÇLİ KADINLAR, SINIRLARI AŞAN GELECEKLER YARATIYOR 

Writer: NYX Magazine

Date: 11/03/2024

PAYLAŞ

Arabica Coffee House, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir söyleşi programı düzenledi. Kadınların toplumdaki önemine dikkat çekmek ve onların başarılarını kutlamak amacıyla gerçekleştirilen söyleşi programı, Arabica Coffee House Genel Müdürlüğü’nde keyifli görüntülere sahne oldu. Program kapsamında başarılı kadın konuşmacılar; günün anlam ve önemine vurgu yaparak, kadınların hem fiziksel hem psikolojik şiddetle nasıl başa çıkmaları gerektiği konusunda da bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca katılımcıların, toplumda karşılaştığı zorluklara ve bunların üstesinden nasıl gelebileceklerine dair bilinçlendirilmesine olanak sağlandı.

Etkinlik, Mutluluk Kahkaha Akademisi Başkanı Şengül Esen Demir’in kahkaha yogası ile kadınları gülmeye teşvik etmesiyle başladı. Demir, katılımcılara stresi azaltmanın ve pozitif enerjiyi artırmanın yollarını öğretti.

Psikolog Ruşen Yavuz ise kadınların birbirlerine destek olma gücünden bahsederek, özellikle erkek çocuklarının nasıl yetiştirilmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi. Yavuz, toplumda cinsiyet rollerinin eşitliğini ve toplumsal cinsiyet değerlerinin sorgulanmasını vurguladı.

Ankara İş Sosyal Hizmetleri Uzmanı Hilal Gürpınar ise kadınların maruz kaldığı psikolojik ve fiziksel şiddete karşı neler yapabileceklerini anlattı. Gürpınar, şiddet durumunda nerelere başvurabileceklerini ve destek alabilecekleri kurumları katılımcılarla paylaştı.

“EMEKÇİ KADINLAR, YAŞAMIN KAYNAĞI”

Arabica Coffee House Kurucu Ortağı Elif Ülger Yalçın, kadınlar gününe ilişkin paylaştığı mesajda; “Toprak; anadır, çünkü toprak kadındır. Yaşamın kaynağı, doğanın döngüsüdür. Toprak berekettir. Yaratandır, doğurandır. Unutmamak lazım ki her erkeği de bir kadın doğurdu. Erkeğe de kadın can verdi, büyüttü ve yeşertti, emek verdi. Her kadın her yaşam öyküsünün döngü sebebi aslında. Düşleyen ve yaratan kadınlar olarak, tüm emekçi kadınlar günümüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

KADINLAR PERİ TOZU ÜFLEYEREK DİLEKLER DİLEDİLER

Etkinliğin sonunda kadınlar, peri tozu üfleyerek dileklerini dilediler. Arabica Coffee House, kadınların güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin desteklenmesi amacıyla düzenlediği etkinlikle önemli bir farkındalık yarattı. Katılımcılar, etkinliğin sonunda keyifli ve bilgilendirici bir gün geçirdiklerini belirttiler.

PAYLAŞ