CHUI MUI TAN TARAFINDAN YÖNETİLEN BİR FİLM

Writer: NYX Magazine

Date: 13/03/2024

PAYLAŞ

Gita eğitim alıyor. Ama, ne için? Çin’i terk etti. Kız kardeşi kadar yakın gördüğü birinin başına bir trajedi geldi ve şimdi Malezya’da ona bununla nasıl savaşacağını öğretiyor. Gita peşini bırakmayan geçmişinin etkisinde gibi görünerekten. “Mola istedim,” ve “duraklamak istedim.” diye itiraf ediyor. Güçlü acısı durdurulamayan bir kavgada doruğa ulaşıyor ve onun çığlık atan bu öfkesi öylesine şiddetli ki ne kadar güçlü veya becerikli olursa olsun bunu hiçbir erkek yenemiyor.

CHUI MUI TAN tarafından yönetilen SENİN GÜZELLİĞİNİN DE KORKUNUN DA YANSIMASI BENİM, Miu Miu Womens’ Tales serisinin 27.si olarak karşımıza çıkıyor. Tepki gören kısa film serisi, günümüzün en derin ve orijinal kadın yönetmenlerini 21. yüzyılda coşku ve kadınlık konusunda araştırmaya davet ediyor. Chui Mui Tan (d.1978) Malezyalı bir yönetmen ve film yapımcısıdır. Malezya’da küçük bir balıkçı köyü olan Sungai Ular’da doğan Chui Mui, 2006’da Love Conquers All adlı ilk uzun metrajlı filmini çıkardı ve dünya çapındaki film festivallerinde birçok ödül kazandı. Annelik ve kimlik üzerine bir meditasyon olan 2021 yapımı filmi Barbarian Invasion, 24. Şangay Uluslararası Film Festivali Ödülleri’nde En İyi Film adayı gösterildi. Chui Mui, Just Because You Pressed the Shutter? projesi ile de 2022 yılında Jimei x Arles Keşif Ödülü’nü kazandı. Chui Mui Tan “Malezya’ya kendini aramaya gelen Çinli kız” olarak tanımladığı ve Miu Miu için yarattığı yeni filmi için “kendini bulmak sadece içe doğru olabilir” diyor. Filmin bir noktasında, Gita’nın Hindistanlı bir çiçek satıcısıyla zaman geçirdiğini görüyoruz ve o burada zaman, yıkım, ölüm ve değişim tanrıçası Kali’nin eski efsanesi hakkında bilgi ediniyor. “En çok neyden korktuğumuzla mücadele ederek,”diye devam ediyor sahneyi anlatan Chui Mui Tan. Bu sayede “İçsel gücümüzü, ardındanda kendi güzelliğimizi buluruz.” diye ekliyor.

SENİN GÜZELLİĞİNİN DE KORKUNUN DA YANSIMASI BENİM’deyönetmen, sonsuz mücadelelerle boğuşan modern dünyadaki bir kadın için “savunma” kavramının pek çok anlamını keşfeder. Gita dostluk ve dost desteği sayesinde fiziksel ve manevi gücünü arttırır. Peki ya o duygusal yüklerini bırakabilir mi? Veya onun yerine, binlerce yıllık bilinmeyen bir kadim gücü keşfedebilir mi?

Chui Mui Tan’ın Miu Miu Womens’ Tales serisi için yeni bölümü 12 Mart 2024’te Şangay Yongfu C52’de prömiyer yapacak. Daha sonrasında ise kısa film Miu Miu dijital kanallarında ve global olarak MUBI’de izlenebilir.

PAYLAŞ