Makrome, Lüks ve Sürdürüşebilir Bir Tasarıma Dönüşüyor

Writer: NYX Magazine

Date: 07/04/2024

PAYLAŞ

Zanaatkarlardan ve hikaye anlatıcılarından oluşan bir topluluk tarafından sürdürülebilir malzemeler ve titiz el işçiliğiyle üretilen dünyaca ünlü çanta markası Vanhu Vamwe, Vakko mağazalarında moda severler ile buluşuyor.

Kaliteyi ve şıklığı sürdürülebilir moda anlayışıyla birleştiren Vakko, sosyal ve ekolojik sorumlulukların birleşimini destekleyen Vanhu Vamwe marka çantalarını Vakko dostlarıyla buluşturuyor. Vanhu Vamwe, etik bir çerçevede lüks, el yapımı ürünleri modern yenilikler ile harmanlayarak ve geleneksel zanaatkarlığı koruyarak güçlü bir marka estetiği algısı yakalıyor. Vakko çatısı altında merak uyandıran çantalar sunan Vanhu Vamwe, eğlenceli, ilginç ve yenilikçi hikâye anlatımıyla kültürel, tarihsel ve sosyal temaların altını çiziyor. 

Antik bir el sanatı olan makrome; Vanhu Vamwe’nin bakış açısı ve vizyonu, lüks tasarım formları ve sürdürülebilir materyaller ile yeniden hayat buluyor. Sürdürülebilirlik, sosyal inovasyon ve çevresel konuların sanatsal bir toplulukta konuşulabileceği platformlar kurmaya odaklanan marka, kırsal ve kent çevresindeki zanaatkarlarla ortaklık kurarak Zimbabve’de ilk Makrome Topluluğunu oluşturdu. Sürdürülebilir malzemelerden, titiz el işçiliğiyle üretilen ve geleneksel işçiliğe duyulan derin takdiri yansıtan çarpıcı makrome çantalar, Vakko imzasıyla sunuluyor.

Geleneğin modernlikle buluştuğu ve modanın kültürel ifade için bir tuval haline geldiği Vanhu Vamwe çantalar, markanın ötekileşen topluluklarda yaşayan kadınlara ekonomik destek vermek amacıyla Zimbabve’de kurduğu makrome topluluğunda üretiliyor.

Her bir makrome düğümünde geleneksel zanaatkarlığa atıfta bulunan Vanhu Vamwe’nin   göz alıcı çanta modelleri Vakko mağazalarında sunuluyor. 

PAYLAŞ