Etiket Okumanın Önemi

Writer: NYX Magazine

Date: 24/04/2024

PAYLAŞ

Tekstil sektöründeki sorumlu üretim yöntemleriyle [1]tanınan Lenzing Grubu, Dünya Günü’nde tüketicileri etiket okuma alışkanlığı kazanarak farkındalık yaratmaya davet ediyor. 

Dünyanın önde gelen selülozik elyaf üreticilerinden Lenzing Grubu, 22 Nisan Dünya Günü’nde tekstil sektöründe sorumlu üretim yöntemleri ve yeni teknolojilere dikkat çekiyor. Lenzing, bünyesindeki TENCEL™ ve LENZING™ ECOVERO™ markaları ile tekstil sektörünün çevresel etkisi üzerine farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bu amaçla , tüketicileri moda ve tekstil ürünleri satın alırken etiket okuma alışkanlığı edinerek bilinçli davranmaya davet ediyor. Etiket okuma alışkanlığı, tüketicilerin tekstil ürünlerini satın almadan önce hangi malzemelerden üretildiğine dikkat etmeleri, sentetik malzemeler yerine doğal malzemeleri tercih etmeleri açısından önem taşıyor.  

22 Nisan 1970’ten bu yana gezegeni korumak için her yıl milyarlarca insanı harekete geçiren Dünya Günü, en büyük sivil etkinliklerden birini teşkil ediyor. EarthDay.Org tarafından bu yıl “Plastiğe Karşı Gezegenimiz” temasıyla düzenlenen 22 Nisan Dünya Günü, plastik kirliliğine karşı bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor. 

2040 yılına kadar plastik üretimini %60 oranında azaltılması hedeflenirken, sağlıktan üretime, yenilikçi çözümlerden teknolojilere kadar farklı alanlarda bir dizi değişiklik talep ediliyor. Bu konular arasında, tekstil sektöründe “hızlı moda” kavramının acilen müdahale edilmesi gereken öncelikli alanlardan biri olduğuna değinen Dünya Günü inisiyatifi, üreticileri sentetik yerine doğal hammadde kullanımı konusunda sorumlu üretime, tüketicileri ise bu konuda bilinçlenmeye davet ediyor.

Sorumlu üretimde öncü teknolojiler geliştiriyor

Dünyanın önde gelen selülozik elyaf üreticilerinden Lenzing, sorumlu üretim alanındaki örnek çalışmalarıyla endüstride bir dönüm noktasını teşkil ediyor. Lenzing’in TENCEL™ markalı selülozik elyafları, tamamı sertifikalı ve kontrollü ağaç kaynaklarından elde ediliyor ve çevreye karşı sorumlu süreçlerle üretiliyor.[2] Lenzing’in çevreye duyarlı elyafları, yaşam döngüleri boyunca yüksek çevre standartlarını karşılayan ürünlere verilen çevresel mükemmellik etiketi olan AB Ecolabel (lisans no. AT/016/001) sertifikasına sahip bulunuyor.

[1] Lenzing’in Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (SDG’ler) katkıda bulunma yaklaşımının temelini oluşturur.

[2] TENCEL™ Lyocell, Modal elyaflar ve LENZING™ ECOVERO™ en az %50 daha az karbon emisyonu ve su tüketimiyle üretilir (jenerik liyosel, modal ve viskozla karşılaştırıldığında). Sonuçlar LCA standartlarını (ISO 14040/44) temel alır ve Higg MSI (Sürüm 3.7) aracılığıyla sağlanır.

PAYLAŞ