Özgür Masur’un İmza Koleksiyonu

Writer: NYX Magazine

Date: 03/05/2024

PAYLAŞ

Sergi, 12 Mayıs tarihine kadar Gizia Gate Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi mağazasında moda severlerle buluşacak.

Türkiye’nin en çok takip edilen tasarımcılarının koleksiyonlarını aynı çatı altında buluşturan Gizia Gate, yeni sezon etkinlikleriyle, modanın buluşma noktası olmaya devam ediyor. Tasarıma, sanata ve zanaatkarlığa desteğini modaya olan tutkusuyla her projesinde odağında tutan Gizia Gate, Özgür Masur’un Byzantium Haute Couture Signature Koleksiyonu’ndan 18 parçalık özel seçkiyi Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi mağazasında sergiliyor.

Özgür Masur, alışılagelmiş couture kalıplarını yıkarak, sanat tarihçi ve akademisyenlerle bir arada üç yıllık bir AR-GE çalışması sonrasında hazırladığı koleksiyonunda, Bizans’ın hayatımızdaki kurguların önsözü olduğunu düşünerek, tasarımlarında yeni bir doku yaratırken, Bizans kültürüne ait etkileyici parçalara hayat veriyor. Tarihimizin kalıntılarının incelenmesi gerektiğini savunarak yaşadığı topraklardan ilham alan tasarımcı, koleksiyonunda Bizans halk-saray-kadın kavramlarını, çocukluğundan bugüne Bizans öğretilerini inceleyerek, dönemin şehir hikayelerini günümüz teknolojisi ve modern hayatının siluetleriyle özdeşleştiriyor.

Her bir parçada kumaş üzerine yaratılan manipülasyonlar ve melezlemeler, cesur ve iddialı el işçiliğiyle Özgür Masur imzasını eklektik bir şekilde gözler önüne seriyor. Kumaşlar Masur’un 35 kişilik tasarım atölyesinde, tümü tarihin izlerini taşıyan malzemelerle ve el işçiliğiyle dikilip oluşturulan manipülasyonların yansıması. Tasarımcının yeni malzemeler seçme konusunda olabildiğince cesur tavrı, üç boyutlu ve katmanlı formlarla kendini gösteriyor.

Gizia Gate Nişantaşı mağazasında görülebilecek Özgür Masur Byzantium Haute Couture Signature Koleksiyonu özel seçkisine ait 18 tasarımın sunulduğu sergi, 12 Mayıs tarihine kadar Abdi İpekçi Caddesi No:19/1 adresinde moda severler ziyaretçileri bekliyor.

PAYLAŞ