SWAROVSKI COUTURE, MET GALA KIRMIZI HALISINI AYDINLATTI

Writer: NYX Magazine

Date: 08/05/2024

PAYLAŞ

Met Gala’da Swarovski kreatif direktörü Giovanna Engelbert’in tasarladığı beş adet, özel tasarlanmış elbiseleri ile kırmızı halıda göz kamaştırdı. Markanın İlkbahar/Yaz 2024 kampanyasının yıldızları Irina Shayk, Karlie Kloss, Imaan Hammam ve Anok Yai da etkinlikte yer aldı.

Swarovski’nin 1890’larda Paris’e dayanan haute couture dünyasındaki uzun mirası, ve kristalleri, parıldayan cazibesiyle Met Gala’nın en unutulmaz kırmızı halı görünümlerini süslemiştir. Bu yıl, Avusturya kökenli marka ilk kez bu özel güne özel haute couture elbiseler tasarladı.

Giovanna Engelbert, “Zamanın Bahçesi” temalı kıyafet konsepti için JG Ballard’ın kısa hikayesindeki büyülü bahçeden esinlenen beş benzersiz görünüm tasarladı. 129 yıllık markanın sanatını ve ustalığını sergileyen haute couture tasarımlar, karmaşık mücevherler ve nakışlarla süslenmiş yüz binlerce hassas kesim kristal ile donatıldı. Her bir görünüm, Swarovski’nin neşeli renklerinden birini; yeşil, pembe, sarı, mavi ve beyazı yansıtırken markanın imza ailelerinden ustaca işlenmiş mücevher parçaları, Swarovski mücevherle süslenmiş elbiselerle bütünleşti.

Giovanna Engelbert tasarımlarındaki ilhamını: “Vizyonum, ilham perilerimizin büyülü kristal bahçede bulunan doğa unsurlarını yansıtması ve elbiselerinin mücevherlerimizle dönüşerek bir bütün haline gelmesiydi. Tasarımlara, mücevherlerimize kattığımız usta sanatkarlığı ve yaratıcılığı yansıtmak istedim. Swarovski’nin zarafeti ve ihtişamı kadar doğanın güzelliğini ve neşeli ruhunu moda ve pop kültürü için bu önemli anda bu kreasyonlarla yakalamak istedim.” sözleriyle anlattı.

Karlie Kloss, Zaman Bahçesi’ni büyüsü altında tutan kristal Çiçek’i temsil etti. Swarovski’nin Florere ve Millenia ailelerinden mücevherlerle süslenmiş işlemeli pembe elbisesiyle, çiçekli mücevher parçalarına dönüşmüş bir görünüm sundu. İpek jarse elbise 180.000 açık pembe kristalle işlendi ve yedi zanaatkardan oluşan bir ekibin çalışması sonucu 225 saatte yaratıldı. Kum saati silueti, pembe çiçek ve taç yapraklarından oluşan çelenklerle çevrelenmiş süslü ve mücevherli bir korse ile vurgulandı, elbise 60.500 kristal ve 75 Florere mücevheriyle süslendi. Bu özel tasarım, beş zanaatkârdan oluşan bir ekiple 1.600 saatte yaratıldı.

Irina Shayk, 200 saatlik bir çalışma sonucu yaratılan kristal örgü haute couture elbisesiyle Hava’yı temsil etti. Vücudunu saran formdaki tasarım, onu süzülen ışığın illüzyonuyla sararak, elementin akışkan hareketini ve mistik doğasını çağrıştırdı. Modelin ihtişamı, özel olarak tasarlanmış bir Millenia kolye ve küpeler ile, parıltılı saydam kristalden yapılmış Hyperbola ve Millenia bileziklerin oluşturduğu katmanlarla artırıldı.

Anok Yai, parıldayan buz mavisi, safir ve akuamarin kristallerle süslenmiş bir fütüristik tulumuyla Su’yu temsil etti. Doğrudan cilt üzerinde parıldayan mücevherlerin yanılsamasını yaratmak için 98.000 kristalle süslenmiş şeffaf ipek tülden tasarlanmış bu tasarımın yapımı, sekiz kişilik bir ekiple birlikte 130 saatten fazla sürdü. Anok’un görünümü, Swarovski’nin Galaxy mücevher koleksiyonundan, yedi farklı kesimde ve toplam ağırlığı 156.62 karat olan ve laboratuvarda üretilmiş 1.050 Swarovski kristalleri ile hazırlanan, türünün tek örneği, etkileyici bir kolye ile tamamlandı.

Imaan Hammam, Swarovski’nin Gema koleksiyonundan esinlenilen kristal peleriniyle, iki parçalı altın bir görünümde Güneş’i temsil etti. Yedi kişiden oluşan zanaatkâr ekibinin 14 gün boyunca çalışarak oluşturduğu kristal pelerin, altı farklı kesimden ve beş farklı tonun bir araya gelmesiyle oluşan 3,456 kristalle süslendi. Kıyafetinin parçası olan saten etek ise 100,000 kristalle işlendi. Imaan’ın parıltısı, altın tonlarında bir paletin içindeki karmaşık Gema mücevher takımlarıyla vurgulandı.

Giovanna Engelbert, Viyanalı sanatçı Gustav Klimt’in bir manzarasından esinlenerek hazırlanmış detaylı işlemeli zümrüt yeşili ipek saten elbiseyle Doğa’yı temsil etti. Korseye, yeşil degradeli Millenia kristalleri sıralarıyla işlenmişken, elbiseyi peridot yeşiline dönüştüren yeşil Gema mücevherleri elbiseninin ağına işlendi. Bu görünümde kullanılan 20.000 kristal ve 35.000 boncuk işlemesi, zanaatkar ekibi tarafından 900 saatten fazla sürede tamamlandı. Giovanna’nın görünümü, Swarovski’nin koleksiyonundan uyumlu kristalli eldivenler ve mücevher parçaları ile tamamlandı.

After party için beş Swarovski ilham perisi, Met Gala görünümlerini tamamlayan yeşil, pembe, sarı, mavi ve beyaz marka renklerinde ışıltılı kristal kumaş mini elbiseler giydi.

Avusturyalı marka, yüz binlerce kristal ve mücevherle bezenmiş beş couture tasarımı yaratmak, süslemek ve işlemek için olağanüstü zanaatkarlarla çalıştı. Dün gece, yaratımı haftalar süren ve ustalıkla dolu Swarovski’nin parıldayan elbiseleri, Met Gala kırmızı halısını her biri farklı bir mücevher parçası gibi aydınlattı.

SWAROVSKI VE COUTURE

Swarovski, neredeyse 130 yıldır moda dünyasına büyü, hayal gücü ve modernlik getiriyor.

1895 yılında Swarovski’nin doğuşu, haute couture’un doğuşuna denk gelmektedir. Paris’in ilk couturier’lerinin küresel tanınırlık kazanmaya başladığı dönemde, kurucu Daniel Swarovski atölyelerine seyahat ederek onlara yeni kesimler ve renkler ile ilham vermiştir.

Swarovski’nin kusursuz kristalleri, güneş ışığının ve gece gökyüzünün doğal güzelliğiyle hassas kesimleri birleştirerek büyüleyici bir cazibe yaratıyor.

Swarovski, moda dünyasını hızlıca büyülemesiyle; tasarımcılar tarafından tasarımlarda derinlik ve doku oluşturmak ve tasarımla renk, yansıma ve parlaklık eklemek için kullanılan kristalleriyle kıyafetlerini, mücevherlerini ve aksesuarlarını en lüks şekilde canlandırdı.

Swarovski’nin ışık ustalığı, markanın bugün moda ve pop kültürünün en önde gelenlerinden biri olmasını sağladı; New York, Londra, Milano ve Paris’te koleksiyonlarını sunan tasarımcılar, en göz alıcı görünümleri için hala Swarovski’nin kristallerine güvenmektedirler.

PAYLAŞ