Kadın Girişimcilere Sephora ve Kagider’den Destek

Writer: NYX Magazine

Date: 15/11/2020

PAYLAŞ

Sephora Türkiye ve KAGİDER’in ev sahipliğinde gerçekleşen program sürecinde başvuru yapan 200 aday arasından seçilen 31 kadın girişimci, alanında uzmanlar tarafından; kurumsallaşma, dış ticaret yaklaşımları, insan kaynakları, finans, teşvikler, liderlik ve yönetsel becerilerini de geliştirmeye yönelik önemli konu başlıkları altında 3 gün süren online eğitim aldı.

Sephora Türkiye Pazarlama & E-Ticaret Direktörü Ayça Kaya programın açılış konuşmasında ‘’Güzellik kavramına her zaman yapıcı, yenilikçi ve inovatif bir şekilde yaklaşan Sephora, bugün kendi sektöründe trendlerin ve dönüşümün öncüsü bir aşk markası… Geride bıraktığımız 50 yıllık tecrübeyi sadece renklerin gücüyle değil, aslında milyonlarca kadının hayata karşı olan güçlü ve cesaretli duruşuyla inşaa ettik.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem gerçekleştirdiği konuşmada şunları söyledi: ‘’Dünyanın yükselen trendi girişimcilik. Gerek dünyada gerekse ülkemizde girişimciliğin yarattığı fırsatlar ve pazarlar ekonomilerin değişimi ve gelişiminde büyük rol oynuyor. Kadın girişimcilerin ise bu roldeki payının ve yaratacağı etkinin güçlü bir yer tuttuğunu her fırsatta görüyoruz.

KAGİDER Başkan Yardımcısı Berrin Kuleli ise konuşmasında ;

“KAGİDER Finansa erişim ve girişimci geliştirme strateji grubunda kadın girişimciler için finansal destekler, teşvikler, kaynakların yaratılması, işletmelerin kaynaklarını doğru yönetmesi, yatırımcı veya farklı kaynakları erişim için işlerinin sürdürülebilir olması için çalışıyoruz.

Programın ilk günü; marka olmanın önemi ve rol mollder paneli; ikinci günü Finansa , pazara erişim ve markalaşma başlığı altında kolay ticaret, finansal teşvikler, e-ticaret, lojistik, satın alma, marka ve medya yönetimi; üçüncü günü ise; Liderlik, Kurumsal ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Sürdürülebilirlik Yönetimi ve Çevre Duyarlılığı, Kozmetikte Dış Ticaret prosedürleri, verilerin gücü konuları ele alındı.

PAYLAŞ