Yaz Sıcağında Okumak İçin

Writer: NYX Magazine

Date: 29/06/2021

PAYLAŞ

Adı Olmayan Adam

Adı Olmayan Adam, Türkiye’de egemen kültüre mensup olmayan her türlü “azınlık” kültürünün Türkiyeli olma mücadelesini; İstanbul Ermeni toplumunun kültür hayatından sürgün edilmiş, suskunluğa itilmiş, adı olmayan insanlarından yalnızca biri olan oyun yazarı Arman Vartanyan’ın yaşamından kesitler sunarak paylaşıyor. 

Tiyatro alanındaki akademik çalışmaları, makaleleri ve çeviri eserleriyle tanınan Fırat Güllü’nün, 2018 Tudem Edebiyat Ödülleri’nde dereceye giren romanı Adı Olmayan Adam‘ın, bu ülkede var olma çabalarını, siyasi açmazlarını, ruh hâllerini ve dayatmacı tutumlara karşı geliştirdikleri var olma biçimlerini ortaya koymak amacıyla kaleme aldığını söylüyor.

Numeroloji Kitabı

Numerolog Melis Aygen’in kapsamlı bir rehber olarak kaleme aldığı Numeroloji Kitabı “Yaşam Amacınızı ve Kaderinizi, Doğum Tarihinizden ve Adınızdan Keşfedin” ile hayatınızdaki sayıları keşfedeceğiniz, heyecanlı bir yolculuğa çıkmaya hazır olun. Altıncı yüzyıldan bu yana varlığını sürdüren kadim sayı ilmi numeroloji, şimdi yeniden canlanıyor.

Yaşam sayılardan oluşur ve sayılar da yaşamdan… Hayat amacınızı ve yaşam yolunuzu, sayılarla keşfetmeniz mümkün… 

Numeroloji ile kişisel yaşam yolculuğunuz, varoluşunuz, gelişmeye yatkın olan becerileriniz, muhtemel zorluklarınız, kariyer yolunuz, meslek seçimleriniz, aileniz, sosyal çevreniz, parasal durumunuz ve daha fazlası hakkında fikir sahibi olacağınız gibi, sayıların hayatınızı nasıl etkilediğini fark edecek ve seçimlerinizi yaparken hayat boyu başvuracağınız bir rehbere sahip olacaksınız.

Proti Adası’nın Esrarı

Her Yaştan Okuru Zengin Hayal Gücüyle Örülü Bir Yolculuğa Çıkaracak, Yalnızlık, Cesaret, Dostluk, İyiliği Bilinçli Olarak Seçmek Ve Görünmeyenle Temas Etmek Üzerine Benzersiz Bir Hikâye…

Prens Adaları’nın sihrini ve gizemini sadece onun ruhunu anlayabilenlerle paylaşan Proti Adası, büyük sırlara ev sahipliği yapıyordu. Ada sakinlerinden Mırmır, annesi onu terk ettiğinden beri son bir yıldır sokaklardaydı. Açlıktan, soğuktan, en çok da yalnızlıktan yorulan kedi, sonunda tüm tehlikeleri göze alıp Ada’nın kraliçesinden yardım istemeye karar verdi. Tek hayali, annesine yeniden kavuşmaktı. Cebinde, onu bilinmez bir yolculuğa ve hiç hayal edemeyeceği bir maceraya çıkaracak nar çiçeği anahtarlarıyla yola koyuldu. Ancak bu yolculukta zekâsının, iyi niyetinin, sabrının, cesaretinin ve cömertliğinin, canı pahasına sınanması gerekecekti. Neyse ki Mırmır bir insan değil de bir kediydi ve kendi ihtiyaçları ne kadar önemli olursa olsun, zor durumda olan başka hiç kimseyi nankörlük edip yarı yolda bırakmazdı.

PAYLAŞ