NYXmag 1 Yaşında!

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 03/07/2021

PAYLAŞ

Merhaba

Geçen yıl Temmuz ayında yayın hayatına başlayan NYX Magazine’nin 1. yaşını kutluyoruz.
Yeni yaşımızın heyecanıyla hazırladığımız NYXmag Yaz Sayısı günlerce okumaya doyamayacağınız birbirinden zengin özel içerikleri ile yine dopdolu bir dergi!


Yaz sezonunun saç ve cilt bakım önerileri ile 5 adımda güneş kremlerini seçme ve doğru kullanım rehberi. Cildi güzelleştiren 10 öneri. Make up artist Hidayet Korkmaz ile iyi makyajın sırları. Hair stylist Sabit Akkaya röportajı. Popüler diyetler. Sezonun en trend mayo ve bikini modelleri. Şehirde ve plajda yaz modasının öne çıkanları. Nazlı Eker’in yeni yorumuyla Aşk Dediğin Laftır single çalışması. Seyahatte yeni uygulama: Aşı pasaportu. Uzak doğu mutfağının efsane lezzetleri sushiler. 2021 gelinlik modelleri. Cam kırma sanatçısı Simon Berger röportajı. Sosyal medyada fotoğraflarda filtre kullanma bağımlılığı. Psikolog Selin Anahar röportajı. Her alanda Yoga. Online yurtdışı eğitim programları. İngiltere’deki Ashbourne Collage eğitim programları röportajı. Kedi kumu seçimi. Oyuncu Tuna Arman röportajı. 12’den sonra film ve müzik. Ahşap ile ileri dönüşüm. Öldürmenizin neredeyse imkansız olduğu ev bitkileri. Adriyatik’in huzurlu sığınağı: Karadağ. Hikayeler. Dekorasyon önerileri ve yaz sofraları. 3 aylık Twitter Türkiye trendtopic listesi. İş stratejisti Arzu Tekir ve Yazar Selim Erdoğan röportajları.

İlham Veren Kadınlar 3

5. sayımız yine keyifle okuyacağınız güzel içerikler ve röportajlarla dopdolu. ”İlham Veren Kadınlar” dosyamızın bu sayıdaki güçlü ve yaratıcı özel kadınları ile yaptığımız röportajları yine büyük bir özenle hazırladık.

30 yıllık moda ve tasarım serüveninde, her sezon farklı öykülerden esinlenerek yarattığı eşsiz koleksiyonların yanı sıra, farklı disiplinleri kavramsal bakış açısı ile sentezlediği sanat enstalasyonları ile de dünya genelinde solo ve karma performanslar gerçekleştiren Özlem Süer ile yaptığı çalışmalar ve ilham veren öyküsünü konuştuk. Bir diğer özel kadın Renan Tan Tavukçuoğlu. Türkiye’de 15 yıllık profesyonel iş hayatından sonra 2018’de bu toprakların güçlü kadınlarının, kız çocuklarına ilham olmasını amaçlayan “Puduhepa ve Kız Kardeşleri” isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren ve bu projesi ile Yves Rocher Vakfı Toprağın Kadınları Ödülü’nün sahibi olan Renan Tan Tavukçuoğlu ile röportajımızı beğeneceğinizi düşünüyoruz. Daha 12 yaşındayken babası ile birlikte ilk akrobasi uçuşunu gerçekleştiren Semin Öztürk Şener‘in uçuş aşkını heyecanla okuyacaksınız. Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu ve ilk sivil kadın helikopter pilotu ünvanlarına sahip Semin Öztürk Şener’le eminim sizler de gurur duyacaksınız.

Kadınlarımız spor dalında aldıkları madalyalarla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.

Polonya’da düzenlenen Genç Erkekler ve Genç Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası’nda milli sporcumuz Büşra Işıldar, Dünya Şampiyonu oldu. Sıla Karakuş ve Elif Çolak Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya ile Avrupa Şampiyonası tarihimizde, bu kategoride ülkemize ilk madalyayı kazandıran milli sporcularımız oldu. 55. Avrupa Karate Şampiyonası’nda milli sporcumuz Meltem Hocaoğlu Akyol altın madalya kazandı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda Ayşe Begüm Onbaşı Dünya Şampiyonu oldu. Özbekistan’ın Taşkent şehrinde düzenlenen Gençler Dünya Halter Şampiyonası’nda yarışan genç sporcumuz Dilara Uçan, dünya ikincisi oldu. Muhteşem performansları için hepsini tebrik ediyorum.


Son olarak daha önce de söylediğimiz gibi “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmeyeceğiz” diyen bütün kadınlarla dayanışma içinde olduğumuzu tekrar vurgulamak istiyorum.

Sevgilerle

PAYLAŞ