Hiçbir Şey Yeni Değil, Ama Her Şey Yeni

Writer: NYX Magazine

Date: 03/10/2021

PAYLAŞ

Aveda’nın 19. Yıllık Kongresi, Aveda Global Team: Human X‘in renkli ve yansıtıcı sunumuyla başladı. Günümüzün yükselen trendlerinin göstergesi olan cesur saç ve makyajın yer aldığı sunum, insandan insana olan bağın ve bireysel ifadenin evrensel kucaklayışının önemini kutluyor.

Makeup – Küresel Sanat Direktörü Janell Geason, “Şu anda gördüğümüz büyük trendler kaynağını son iki yılda insanlıkta gördüğümüz büyük değişimden alıyor.” dedi. “Hiçbir şey yeni değil, ama her şey yeni hissettiriyor çünkü gerçekten önemli hale geldi. Hepimiz dünyayı daha daha öncesinden farklı biçimde deneyimliyoruz. Sunumumuza ilham veren felsefe bu.”

Aveda Global ekibinin defilesinde, güçlü çizgilere ve yumuşak katmanlara sahip küt saç kesimli çok çeşitli modeller yer aldı; besleme örgüler; modellerin bireysel özelliklerini geliştirmek için canlı saç rengi ve dramatik makyajlar. Modeller, etkinlik için tasarlanan parlak, vintage, yama detaylı kıyafetler tercih ettiler.

Texture Küresel Sanat Direktörü Renee Gadar, “İnsan deneyimi tıpkı yama gibidir.” dedi. “Her birimiz, yaşadığımız deneyimlerin toplamıyız. Bu örgüler gibi, hayatın da dolambaçlı ve renkli bir anlam ifade etmek için bir araya gelme şekli var.”

Global Eğitimci, Styling, Bea Carmichael şunları ekledi: “Human X, konuklarımız için, sosyal yaşamları, işleri vb. gibi tüm öğeleri dikkate alarak imza niteliğinde, tamamen onlara özgü bir görünüm yaratmakla ilgili. İyisiyle kötüsüyle hepimizin başından geçen deneyimin ve hayatın bizi içine aldığı dokuması ile ilgili.”

Evden çalışmanın evrimi ile birlikte Aveda Global Ekibi, son aylarda cesur saç rengi tercihlerinin hızla arttığını ve artık neyin profesyonel elinden çıkma olduğuna dair algının değiştiğini belirtiyor. Artık konuklar kutudan çıkandan daha fazlasını istiyorlar: gerçekten kendilerine özgü bir şey.

Hair Color Global Sanat Direktörü Ian Michael Black, “Her misafir için kişiselleştirme, Aveda’nın her zaman öncelik verdiği bir şeydir,” diyor ve ekliyor: “Ancak bu kişileştirme şimdi her zamankinden daha önemli hale geldi. Eğitim açısından bakıldığında, bir teknik yaratmayı ve bu tekniği paylaşmayı seviyoruz, aynı zamanda o tekniği her bir kişi için özelleştirmeyi sorgulamayı sevdiğimiz gibi.  Kişiselleştirme, misafir deneyiminin özüdür.”

Aveda Global Saç Kesme Sanat Direktörü Ricardo Dinis gösteriyi şöyle tamamladı: “Zanaat ve sanata duyduğumuz tutku Aveda’da çok özel. Dünyanın neresinde olursak olalım, şu anda birbirimize bağlıyız.”

Aveda Global Ekibi:

Janell Geason, Küresel Sanat Yönetmeni, Makyaj

Ricardo Dinis, Global Sanat Direktörü, Saç Kesme

Ian Michael Black, Global Sanat Direktörü, Saç Rengi

Renee Gadar, Global Sanat Yönetmeni, Texture

Bea Carmichael, Aveda Global Eğitimci, Saç Şekillendirme

Human X: Önce -deneyimlerimiz tarafından yönlendirilen- insan

PAYLAŞ