Kozmetikte 2 Milyon TL lik AR-GE Yatırımı

Writer: NYX Magazine

Date: 18/11/2021

PAYLAŞ

Kozmetik endüstrisi, AR-GE çalışmaları yoluyla sürekli yenilik ve ürün geliştirmeye dayalı, bilimsel olarak yönlendirilen bir endüstri olma yolunda ilerliyor. Pazarın ihtiyaçlarını karşılamak için titizlikle yürütülen AR-GE çalışmalarına önem veren işletmeler, bu konuda sorumlu ve öncü olarak kabul ediliyor. Bu doğrultuda, kozmetik sektöründe artan rekabet, firmaları AR-GE çalışmalarına yöneltiyor. Bu çalışmalarla beraber inovasyon yatırımlarına ağırlık veren firmalar ise bu yarışta öne çıkıyor. Ayrıca yatırımlar istihdam sağlayabilmek ve ülkenin dış bağımlılığını azaltmak açısından da önemini koruyor. Dinamik ve rekabetçi kozmetik sektöründe inovasyon çalışmalarının giderek önem kazandığına vurgu yapan Laber Organik Genel Müdürü Levent Kahrıman, marka olarak 2 milyon TL’yi aşan AR-GE yatırımları olduğunu belirtti. 

Yatırımlar Sektöre Katkı Sağlayacak

Kozmetik endüstrisinin Dünya’da önemli bir güce sahip olduğuna dikkat çeken Laber Organik Genel Müdürü Levent Kahrıman, “Sektörün yapısı gereği marka olarak biz de AR-GE çalışmalarına son derece önemle yaklaşıyoruz. İnovatif bakış açısıyla üretmiş olduğumuz organik sertifikalı ürünlerle var olduğumuz sektörde, bu nitelikteki ürünler formülasyon ve yoğun AR-GE süreçleri gerektiriyor. Bu çalışmalara ek olarak atık yönetimi, sürdürülebilir enerji kaynakları üzerine yaptığımız çalışmalar ile yıl içerisinde 2 milyon TL’yi aşan AR-GE yatırımlarımız oldu. 2022 yılı hedefimiz ise, yıllık gelirin yüzde 10’una tekabül edecek şekilde AR-GE çalışmalarını yürütmek olacak. Belirlediğimiz bu yüksek rakam hedefinin uzun vadede markamıza çok büyük katkılar sağlayacağını öngörüyoruz” dedi.

Sektörde AR-GE Yatırımlarına Daha Çok Önem Verilmeli

Kozmetik sektöründe tüketici beklentisinin pek çok farklı yönü olduğunu belirten Kahrıman, “Kozmetik ürünün bakım ve güzellik beklentilerine yanıt vermesi ve güvenilir olması beklenir. Bu beklenti doğal olarak beraberinde yatırım anlamında maliyeti gerektirir. Kaldı ki günümüzde kozmetik ürünleri eskisinden farklı olarak klasik formülasyonlarla geliştirilmiyor. Artık kozmetik pazar payının büyük parçasını oluşturan büyük kozmetik firmalarının, yenilikçi kozmetik ürünleri ve formülasyonların elde edebilmeleri için araştırma ve geliştirme sürecine ciddi bütçeler ayırması gerekiyor. Bu da sektörde bulunan tüm firmaların fark yaratabilmesi adına AR-GE yatırımlarına büyük önem vermesi gerektiğini gösteriyor” diye konuştu. 

PAYLAŞ